A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, takımın son durumunu, Avrupa Şampiyonası’nda hedeflerini ve Ömer Faruk Yurtseven’in milli takıma katılmaması hakkında TRT SPOR'a önemli açıklamalarda bulundu.

Hedeflerimiz büyük diyen Ataman, "Türk sporseverlerin, milli takımımızdan ciddi beklentileri olduğunu biliyorum. Bize güvensinler, bu takım mutlaka formamıza yakışır şekilde mücadele edecek. Milli takımın başında maça çıkarken Euroleague finalinden daha çok heyecanlanıyorum. Tabi oralara alıştık biraz ondan da olabilir. Takım içinde çok iyi bir arkadaşlık var. Birlik olalım. Hedefimiz madalya olacak. Hedeflerimiz büyük ama rakiplerimiz de iddialı kadrolarla geliyor. Sırbistan ve Yunanistan'ı bir adım önde görüyorum. İspanya'nın her zamanki gibi güçlü bir kadro son olimpiyat finalisti, dünya şampiyonu olmuş bir ekip var onlarında eksikleri var o açıdan İspanya'nın gücünü göreceğiz. Onları yakından takip ediyoruz. Ev sahibi Gürcistan çok tehlikeli bir takım önemli oyuncuları var 5-6 tane tecrübeli oyuncuları var. Karadağ, Belçika, Bulgaristan bu ülkeler kapalı kutu. Onun için fiziksel ve mental olarak her maça hazır olmak zorundayız. Gtuptaki hedefimiz ilk iki olarak olmalı diye düşünüyorum. Larkin çok istekli ve heyecanlı bu hazırlık turnuvasında bir iki maç kullanmayız onu daha sonra onu kadroya dahil edeceğiz. Larkin ilk kez bir Avrupa Şampiyonası'nda forma giyecek onu çok istekli ve arzulu görüyorum. Koşa koşa geldi takımla birlikte hazırlık kampında yer alacak." dedi.


Ömer Faruk Yurtseven'in kampa katılmaması hakkında konuşan deneyimli hoca, "Ben Ömer Faruk Yurtseven'in kampa katılmamasına çok üzüldüm ve şok oldum. Maçlarda kadrodaydı, gayet iyi oynadı. Yardımcılarımla ona ulaşmaya çalıştık ancak onlara cevap vermedi. Başkanı aramış. Bizi hep Amerikalı bir menajerle muhatap olma durumunda bıraktı. Ömer Faruk Yurtseven genç bir oyuncu, onu kaybetmekten yana değilim. İleride hatasını anlayacak ve arkadaşlarının yanına dönecektir. Bunu bir gençlik hatası olarak görüyorum. Ömer Faruk'un benden veya TBF'den değil, Türk halkından özür dilemesi gerekiyor. Milli takım herkesin takımı, tüm oyuncuların buraya gönülden isteyerek gelmesi gerekiyor. Sadece basketbol oynamak için değil, Türk bayrağını zirveye çıkarmak için buradayız. Elimdeki oyuncular da gayet iyi oyuncular. Ömer Faruk'un yerini başka bir oyuncu ile dolduracağız. ifadelerini kullandı..


U18 Milli Takımının çok beğendiğini söyleyen Ataman, "U18 Milli Takımımızın maçlarını kampta izledik. Takımı çok beğendim. Oynanan basketbol olarak A Takım seviyesine yakın bir takım sahadaydı. Milli Takım ile bu turnuvada önemli bir misyonumuz var. İnşallah turnuvayı 18 Eylül'de bitireceğiz" şeklinde konuştu.