Beşiktaş'ın Antalya kampında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Güneş, Burak Yılmaz transferiyle ilgili flaş açıklamalar yaptı.

İşte Güneş'in öne çıkan açıklamaları...

 "Burak, bu yeteneğiyle dünya çapında olacak bir oyuncu"

"Burak Yılmaz futbol oynamak için, takıma katkıda bulunmak için yanıp tutuşuyor" diyen Şenol Güneş'in açıklamalarından satır başları şöyle;

"Burak Yılmaz ile Trabzonspor'da çalıştım, futbolu çok seven biri. Burak gittiği her yerde başarılı oldu. Burak, bu yeteneğiyle dünya çapında olacak bir oyuncu. Arkadaşı için ülkesi için her şeyini veren bir karakter.

Burak için haksız eleştirileri doğru bulmuyorum. Takım için oynayacak, her şeyini verecek bir isim. Böyle bir oyuncunun yıpratılmasını, onun da yıpranmasını doğru bulmuyorum. Trabzon'dan ayrıldığında bize kızdılar. Şartlar onu gönderdi ve kulübe para kazandırdı.

"Türkiye'de forvet derseniz Burak Yılmaz ve Cenk Tosun derim"

Türkiye'de forvet derseniz Burak Yılmaz ve Cenk Tosun derim. Başka biri derseniz de dinlemek isterim. Burak Yılmaz, Beşiktaşlı olduğunu Trabzonspor'da da söyledi, medyaya da söyledi. Beşiktaş böyle bir yer, ben de Trabzonsporluyum. Zamanında gelmiş, gitmiş. Demek öyle gerekmiş, şimdi de gelmesi gerekmiş. Bugün Beşiktaş'ın alacağı en iyi isim.

"Kendim adına kimseye kefil olmam ama Burak Yılmaz'a kefil olurum"

Beşiktaş'ın aradığı golcüler arasında en iyisi Burak Yılmaz. Maliyet olarak Vagner Love'dan bile düşüktür.

Tartışıyoruz, neyi tartışıyoruz? Beşiktaş maçında yere düşmesi var, olabiliyor. Beşiktaş taraftarının ona sahip çıkacağını düşünüyorum. Baba Hakkı olamaz, zamanı yetmez ama efsanelere layık olacaktır. Kendim adına kimseye kefil olmam ama Burak Yılmaz'a kefil olurum.

"Mukavele ile ilgili şu an bir şey yok"

Şu an bulunduğum yerden memnunum. Yıl sonunda mukavelem bitiyor. Yönetimden bir şey geldiğinde değerlendireceğim. Mutsuzum, sonuçtan mutsuzum. Düzeltmek için çalışacağız. Daha önce yaptık ve iyi bir izlenim bıraktık. Bu yıl daha cılız gözüküyoruz.

Mukavele ile ilgili şu an bir şey yok. Ama temenniler ve beklentiler o yöndeyse oturur konuşuruz. Ama bugün hiç gitmeyecekmiş gibi çalışıyorum. Gittiğim zaman da saygıyla karşılarım. İyi bir izlenim bıraktığımızı düşünüyorum. O yüzden burada mutluyum.

Başkanla fikir ayrılıklarımız oldu ama kavgamız olmadı. Keşke daha fazla fikir ayrılığımız olsa.

trtspor