Üç yıldan beri  devam eden Spor Genel Müdürlüğünün ANADOLU YILDIZLAR ligi projesi 2016-2017 sezonu uygulama talimatına eklen bir madde ile başarılı sporcuları cezalandırıyor aynı zamanda pek çok ilin Anadolu yıldızlar ligine katılmasını engelliyor.

İşte o madde:

"2015-2016 sezonunda ilgili spor branşında okul sporları veya branş il faaliyetlerinde dereceye girerek grup.,yarı final ve final müsabakalarına katılmaya hak kazanan okulların veya kulüplerin bu faaliyetlerine katılan sporcuları ile milli takım kamp ve müsabakalarına katılan sporcular ANADOLU YILDIZLAR liginde yer alamazlar"

Bu maddeye göre örneğin geçtiğimiz sezon ortaokul yıldız ve küçükler kategorisinde müsabakalara katılıp il birincisi veya ikincisi veya üçüncüsü olupta grup müsabakalarına katıjdı ise veya 2003- 2004 2005 doğumlu olan ve Anadolu yıldızlar ligine katıldı ise hiçbir sporcu Anadolu yıldızlar liginde yer alamayacak. Böyle bir spor anlayışı ve ve mantığı olabilir mi.? Sporu tabana yaymak milli takımlara sporcu alt yapısı oluşturmak amacı ile yola çıkılan bir projede başarılı sporcuları kısıtlayarak ve yasaklayarak proje başarıya ulaşması mümkün mü?

Özel Haber / Ergun ERBAY