Çiftlikköy Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu öğrencileri Meva Ahsen Ersoy ve Abdülsamed Balkis, spordaki başarılarını TEOG sınavıyla taçlandırdı. Başarılı öğrencilerin öğretmenleri velilerde yaygın olan sportif faaliyetlere ilgi duyan öğrencilerin derslerinde başarısız olacağı düşüncesinin bir yanılgı olduğunu söyledi.

Bu sene Futsal Yıldız Kızlar Yalova İl Şampiyonu ŞÖH Ortaokulu takımının kaptanı ve turnuvanın gol kralı olan Meva Ahsen Ersoy, ikinci dönem TEOG sınavında sorulan tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincisi oldu. Zor ve yorucu bir seneyi atlattığını söyleyen Meva Ahsen sınav stresini antrenmanlar sayesinde fazla hissetmediğini söyledi. Sporla ilgilenen çocukların okullarda başarılı olamadığına dair yanlış bakışı da yıkan Ahsen bu başarısıyla hem sporcu olarak hem de çalışkan bir öğrenci olabileceğini kanıtladı.

Yine aynı okulun voleybol takımında oynayan ve başarılı bir sezon geçirerek il karmasına seçilen Abdülsamed Balkis de TEOG sınavında 120 sorunun 120’sine de doğru cevap vererek Türkiye birinciliğini paylaştı. Yoğun sınav stresini antrenmanlar ve maçlar sayesinde çok hissetmediğini söyleyen Abdüssamed hem sporcu hem de başarılı bir öğrenci olarak spora gidenler okulda başarılı olamazlar düşüncesini yıkmaktan dolayı gururlu olduğunu söyledi.

Okulun Beden Eğitimi öğretmenleri Musa Kurt ve Onur Başerli ise toplumda yaygın bir şekilde yer bulan ve velilerde kaygı uyandıran “spora giden çocuk başarılı olamaz” düşüncesinin gerçek olmadığını söyleyerek bu iki öğrenci örneğinde olduğu gibi sportif çalışmaların başarıyı olumlu yönde etkilediğini belirtiler.

Kaynak