"Kurslar özellikle spor, müzik ve görsel sanatlar derslerinden açılmalıdır" başlıklı dosyamızda; "Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesinin "Kurs açılacak dersler" başlıklı 10. maddesi 1. fıkrasında; "(1) Kurslar, öğrenci/kursiyer ve velilerden gelen istek üzerine kurs merkezlerinde belirlenen dersler için açılır." hükümleri bulunmaktadır.

Bu hükümlere rağmen genel anlamda okul yönetimleri açılacak derslere karar vermekte, TEOG sınavları ve ÖSYM sınavları gözetilerek bu sınavlara yönelik derslerden kurslar açılmaktadır. Gereksiz görülerek Görsel Sanatlar, Müzik, Beden Eğitimi ve Spor derslerinden yetiştirme kursları açılmamaktadır. ... Hem liselere hem de üniversitelerin yetenek sınavı ile öğrenci alan bölümlerine yetenekli olan öğrencileri keşfetmek ve bu lise ve üniversitelere girebilmelerini sağlamak amacıyla özellikle spor, müzik ve görsel sanatlar derslerinden yetiştirme kursları açılmalıdır." açıklamasına yer vermiştik.

Ardından Türk Eğitim Sen tarafından; Milli Eğitim Bakanlığından destekleme ve yetiştirme kurslarında, yetenek derslerinden de (görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi) kursların açılması talep edilmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca sendikaya cevaben gönderilen yazıda; "Kursların amacının öğrencileri bir üst öğrenime hazırlamak olduğu dikkate alınarak ortaokul son sınıf öğrencilerinden güzel sanatlar ve spor liselerine gitmeyi hedefleyen öğrenciler ile ortaöğretim son sınıf öğrencilerinden yetenek sınavı ile öğrenci alan bir yüksek öğretim kurumuna devam etmek isteyen öğrenciler için veli ve öğrenci talepleri doğrultusunda ilçe merkezlerinde belirlenecek bir tek okul veya merkezde, bu tür kursların açılmasının mümkün olabileceği değerlendirilmiş ve bu konu il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin yetkisine bırakılmıştır.

Ayrıca, adı geçen alanların yeterli müracaat olması halinde, kişisel gelişim kursları kapsamında halk eğitimi merkezlerinde her zaman açılması mümkündür." İfadelerine yer verilerek ortaokul ve lise son sınıflarda destekleme ve yetiştirme kurslarında yetenek derslerinden kursların açılabileceği ifade edilmiştir.

İşte o resmi yazı;

Ahmet KANDEMİR / Memurlar.Net