Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu

19 Mayıs'ın Türk milletinin özgürlük, bağımsızlık ve var olma mücadelesini simgelediğini belirten Kasapoğlu, bugünü yine büyük bir gurur ve coşkuyla kutladıklarını vurguladı.

Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının 102 yıl önce başlattığı ve oradan tüm ülkeye yayılan mücadelenin, Türk milletinin sönmek üzere olan umutlarını canlandırdığını, 7'den 70'e herkesi kenetlediğini hatırlattı.

"Kurtuluş destanına çıkan yolun patikaları 19 Mayıs 1919'da örülmüştür." paylaşımını yapan Kasapoğlu, "19 Mayıs diriliştir, yükseliştir, her şey bitti denilen anda yeşeren umuttur, inançtır, azimdir, kararlılıktır. 19 Mayıs, bu ülkeyi ele geçirmek isteyenlere, milletimize pranga vurmaya kalkışanlara karşı bir direniştir. Her alanda ülkemizi büyütmenin gayretini gösterirken bu ruhtan ilham alıyor, ecdadımızdan miras olarak aldığımız bu emanetin şuuruyla geleceğe yürüyoruz. Bu Aziz Millet var olduğu müddetçe 19 Mayıs ruhu da varlığını sürdürecektir. Her alanda Güçlü Türkiye, güçlü gençleriyle hedeflerine ulaşacaktır. Demokrasi, hak, hukuku ve milli iradenin egemenliği en büyük güvencemiz olan gençlerimizin sağduyusu ve aklıyla yarınlara ulaşacak; istikbalimiz, gençlerimizin sorumluluklarına sahip çıkmalarıyla ebediyet kazanacaktır." ifadelerine yer verdi.

Türk gençlerinin, görevlerinin farkında olduğunun altını çizen Kasapoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"En son İsrail'in Ramazan Bayramı'nı zehir etme amacıyla Kudüs ve Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılara karşı en net tavır yine gençlerimizden gelmiştir. İsrail'in Birleşmiş Milletler ve uluslararası hukuku tanımayan zulmüne yönelik bütün dünya sessiz kalırken, gençlerimiz insani sorumluluklarının bilincinde bu katliamın durdurulması, duyurulması ve probleme yönelik farkındalığın oluşması için ellerinden gelen gayreti göstermiştir ve göstermeye de devam etmektedir. Bu ülkenin gençleri, insan hakları, adalet ve vicdan konularında bütün dünyaya öncülük etmeyi layıkıyla sürdüreceklerdir. Biz de Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak gençlerimizin kendilerini en iyi şekilde yetiştirmelerine; bilimde, sanatta, sporda ve hayatın her alanında nitelik edinmelerine destek olmaya var gücümüzle devam edeceğiz. Bu vesileyle, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, bütün İstiklal kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum."

Türkiye Futbol Federasyonu

TFF'nin internet sitesinde yayımlanan mesajda, "Samsun'da bundan 102 yıl önce 19 Mayıs 1919'da Ulusal kurtuluş mücadelemizi başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, hiçbir millete nasip olmayan destansı zaferleri Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak taçlandırdı." denilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Büyük Önder Atatürk, şanlı tarihimizde ayrı bir yeri olan bu anlamlı günü, Cumhuriyetimizi emanet ettiği güçlü Türkiye'nin teminatı genç nesillere ve milletimize Gençlik ve Spor Bayramı olarak armağan olarak sundu. 'Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur' sözüyle gençlerin sporcu olmalarına rehberlik eden Ulu Önderimizin sözünü şiar edinerek, sporun ve futbolun yurt sathına yayılması ve gelişimi için her türlü katkıyı sunma misyonumuza var gücümüzle devam edeceğiz. Milletimize bu eşsiz vatanı bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz tüm kahramanlarımızı rahmet, saygı ve şükranla yad ediyor; tüm gençlerimiz ve ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyoruz."

A Milli Takım Teknik Direktörümüz Şenol Güneş

“Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a ayak basarak Kurtuluş Savaşı’nı başlatmasının 102.nci yıldönümündeyiz.

Ülkeyi düşman işgalinden temizledikten sonra, vatanın kurtuluşu adına attığı ilk adımın bayramını gençlere armağan eden Büyük Atatürk, “Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir” sözleriyle onlara duyduğu güveni ve yüklediği sorumluğu de göstermiştir.
Yarınlarda ülkemizin güvencesi olarak gördüğümüz gençlerimiz, kendilerini bu büyük göreve hazırlarken, son derece titiz davranmalı ve duyarlılıklarını bir an olsun kaybetmemelidirler.
Bunun için çok çalışmak, yüksek ahlak taşımak, sevgiyi, saygıyı geliştirmek, güçlü bir karaktere sahip olmak; başarının ve dirençli olmanın en temel anahtarlarıdır.
Bu vesileyle; milletimizin önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, tüm gençlerimizin bayramını kutluyorum.” 

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu

Türkoğlu, TBF'nin resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun'a ayak bastığında, Bandırma Vapuru ile bir ulusun istikbalini de Anadolu'ya taşımıştır. 19 Mayıs 1919'dan 102 yıl sonra; taşıdığımız gurur, coşku ve minnet her geçen gün artmaktadır." ifadelerine yer verdi.

19 Mayıs'ın Türkiye tarihinin en kıymetli dönüm noktalarından olduğunu ve ülkenin her köşesindeki gençler ile spora emanet edildiğini vurgulayan Türkoğlu, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün Kurtuluş Savaşı kahramanlarımız olmak üzere, bu cennet vatan için mücadele etmiş şehit ve gazilerimizi minnetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mızı gönülden kutluyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Gençlerin, Samsun'dan bütün memlekete yayılan aynı inanç ve umutla yarınların teminatı olmaya devam ettiğini aktaran Türkoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye'deki spor faaliyetlerini, spor anlayışını ve spor kültürünü daha ileri taşımak için sorumluluğumuzun bilincinde, gençlerimizin değerinin farkındayız. Genç nesillerin fiziksel ve zihinsel gelişimlerine sporla katkı sağlamak en temel görevimizdir. Bu doğrultuda, basketbolumuzun geleceği için en çok önem verdiğimiz projelerimizden Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi'ni zorlu pandemi şartlarında da gerekli bütün tedbirleri alarak düzenlemeye öncelik verdik. Dünyaya örnek olacak standartlarda 10 fanus organizasyonuyla erkekler kategorisinde 20, kızlar kategorisinde 10 takımın mücadele ettiği 143 müsabaka oynattık. Koşullar ne olursa olsun, daha fazla gencimizi sporla tanıştırabilmek ve başarılı sporcular yetiştirerek bayrağımızı dünyanın her yerinde dalgalandırabilmek için çalışmaktan vazgeçmeyeceğiz."

 

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'da başlattığı İstiklal Mücadelesi'nin dört yıl sonra zaferle sonuçlanarak cumhuriyetin ilanı ile taçlandığını vurgulayan Çebi, şunları kaydetti:

"19 Mayıs'ı Türkiye'ye armağan eden, en büyük Beşiktaşlı Atatürk'tür; 19 Mayıs'ı, Gençlik ve Spor Bayramı'na dönüştürmek ise bir Beşiktaş zaferidir. Kurucularımızdan Ahmet Fetgeri Aşeni'nin 1935 yılında kulübümüz adına yaptığı önerinin kanunlaşması sonrasında '19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı' büyük bir coşkuyla ve gururla nesilden nesile kutlanmaya devam etmektedir. Cumhuriyetimizin istikbali olan gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyor, korumak ve yüceltmek üzere bizlere emanet edilen cumhuriyetimizin banisi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını saygıyla ve minnetle anıyorum."

Galatasaray Spor Kulübü

Galatasaray Kulübünün mesajında,"19 Mayıs 1919, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı gündür. Bugün, Milli Mücadele'nin başlangıç tarihi sayılan 19 Mayıs 1919'un 102. yıldönümünü yaşıyoruz..." ifadeleri kullanıldı.

"Türk milleti olarak Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere vermiş olduğu bu sorumluluk ve göreve sahip çıkmak hepimizin en ulvi görevidir." denilen açıklamada, şunlar aktarıldı:

"Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 'Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz' sözleriyle milli mücadele sürecinin başladığı bu anlamlı günü Türk gençliğine armağan etmiş ve ulusumuzun geleceğine; Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş uygarlık düzeyine taşıma, birlik ve beraberlik düşüncesini gelecek nesillere aktarma sorumluluğunu vermiştir. Bu bağlamda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasının 102. yıldönümünde; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu vatan için mücadele etmiş tüm şehitlerimizin hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, başta gençlerimiz olmak üzere tüm ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyoruz."

Fenerbahçe Spor Kulübü

 "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı Kurtuluş Savaşı'mızın 102'inci yıl dönümünde cumhuriyetimizin kurucusunu, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor; 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyoruz."

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu

Ağaoğlu mesajında, 19 Mayıs 1919'un tarihin mihenk taşı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve yüce bir milletin yeniden ayağa kalktığı gün olduğunu belirtti.

Ağaoğlu, 19 Mayıs'ın Kurtuluş Savaşı'nın ilk adımının atıldığı gün olduğuna işaret ederek, emperyalistlere karşı bağımsızlık meşalesinin yakıldığı, 29 Ekim 1923'e gidecek zaferlerle dolu yolculuğun başladığı gün olduğunu kaydetti.

Böylesine büyük anlamlar taşıyan 19 Mayıs'ı ilk günkü heyecanıyla kutlamanın haklı gururunu yaşadığını vurgulayan Ağaoğlu, gençlere yönelik şu ifadeleri kullandı:

"Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu özel bayramı sizlere de armağan etmişti. 'Umudum gençliktedir' diyen Önderimiz Atatürk gibi Trabzonspor Kulübü olarak bizler de size güveniyor ve inanıyoruz. Gelecekte daha da güçlü bir Türkiye oluşturacağınızı biliyoruz. Sizler bu vatan topraklarının teminatısınız. 19 Mayıs ruhunu bir yaşam biçimi haline getirmeli, gelecek nesillere aktaracak bilincin oluşmasını da sağlamalısınız. Bu en büyük ödeviniz olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerden hareketle tüm vatandaşlarımızın ‪19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum. Ülkemizin bağımsızlığı için mücadele eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla birlikte şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum."

Medipol Başakşehir

"Milletimizin haklı mücadelesinin başladığı günün 102. Yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm Aziz Şehitlerimizi anıyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun..."

Yılport Samsunspor

"Biz bugünü sadece kalbimize değil, hayatımıza, stadımıza, formamıza kazıdık! Kurtuluş Savaşı’nın 102. yılında Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’mız kutlu olsun!"

Atakaş Hatayspor

"'Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.' Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun."

Çaykur Rizespor

"Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın Samsun'a ayak basarak milli mücadeleyi başlatmasının 102. yıl dönümünde #19Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nızı kutluyor, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle anıyoruz."

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı ve Amasya, Erzurum ve Sivas’a kadar uzanan milli mücadele milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek, Anadolu’ya yayılmış ve milli mücadelemiz zaferle sonuçlanmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk gençliğine olan güvenini; kurduğu cumhuriyeti emanet ederek göstermiş, gençliğin; milletlerin gücü, inancı ve yarınları olduğunu vurgulamıştır. Bu emanete layığı ile bugüne kadar sahip çıkan gençlerimiz, bugünle yarın arasındaki köprü olarak aydınlık yarınlarımızın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatı olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, 102. yıl dönümünde milli mücadelemizin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm vatan kahramanlarımızı şükran, minnet ve rahmetle anıyoruz."

BB Erzurumspor 

" 'Vatanın bütün ümidi ve geleceği size, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır.'
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun."

Gaziantep FK

"19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun! Kavuşturulmuş eller Cumhuriyetimizin Kurucusu, Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadele kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyoruz."

Göztepe

"19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun. 'Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız.' Mustafa Kemal ATATÜRK"

Hes Kablo Kayserispor

" 'Bütün ümidim gençliktedir.' 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun."

 

İrem Karamete

Olimpik Eskrim Milli Takım sporcusu İrem Karamete, yayımladığı mesajda "19 Mayıs Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı ve aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği günün adıdır. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun." ifadelerini kullandı.

İlke Özyüksel

Milli pentatlet İlke Özyüksel de "Gençliğin başarıdan başarıya koştuğu çok güzel bir yıl olsun. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun." paylaşımını yaptı.

Baturalp Burak Güngör

A Milli Voleybol Takımı Kaptanı Baturalp Burak Güngör ise "Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi 'Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizsiniz.' Bizler de Türk gençliğini ve sporcusunu dünyanın her yerinde en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Şaziye Erdoğan

Dünya ve Avrupa şampiyonu milli halterci Şaziye Erdoğan, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Bu vatan onların emaneti. Biz sporcular olarak katıldığımız her yarışmada ülkemizi ve bayrağımızı en güzel şekilde temsil edeceğiz." şeklinde konuştu.

Habibe Afyonlu

Milli judoculardan Habibe Afyonlu, "19 Mayıs yenilmiş, zedelenmiş, yorgun ve fakir düşmüş bir halkın vatanını sahiplenerek geleceğini kurmaya giriştiği gündür. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun." ifadelerini kullanırken, Özlem Yıldız, "Spor gençliğin kuvvet kaynağıdır. 'Ben sporcunun zeki, çelik ve ahlaklısını severim.' 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mızı kutlarım." ifadelerine yer verdi.

Gülkader Şentürk

Gülkader Şentürk ise "Türk milletinin büyük önderi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk gençliğine armağan ettiği bu anlamlı bayramda milletimize sağlık huzur güven başarı ve mutluluklar diliyorum. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nız kutlu olsun." paylaşımı yaparken, İrem Korkmaz, "19 Mayıs'ta milletimizin geleceği olan gençlerimize nice başarılar diler, vatanın ve milletin yükselişinde öncülük etmelerini temenni ederim. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun." diye konuştu.

Serap Özçelik Arapoğlu

Milli karateci Serap Özçelik Arapoğlu "Avrupa Şampiyonası için Hırvatistan'da bulunmaktayım. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün biz sporculara ve gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum. Umarım alacağım madalyayla bu güzel günü taçlandırırım." şeklinde görüş belirtirken, Meltem Hocaoğlu Akyol, "Sporcuların insanlığa kattığı değerin farkında olan ve bunu bize bir bayram olarak hediye eden 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun." ifadelerini kullandı.

Fatih Arpa İpçioğlu

Kayakla Atlama Milli Takımı sporcusu Fatih Arda İpcioğlu, milli çekiççi Özkan Baltacı, milli tekvandocu Hakan Reçber ve milli halterci Furkan Özbek de "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun." paylaşımını yaptı.

trtspor