Bünyesinde bir spor salonu dahi olmayan Yıldızkent İMKB Ortaokulu, üç yıldır voleybolda hem Erzurum hem de bölge birincisi olarak alkış aldı. Filenin küçük beylerinin başarı öyküsü herkesin takdirinin kazandı.

Nurullah PALA/ERZURUM-ÖZEL HABER

Erzurum’un yıldız erkekler voleyboldaki temsilcisi  Yıldızkent İMKB Ortaokulu elde ettiği başarılarla göğsümüzü kabartırken, imkansızlıklar arasında başarının nasıl geldiğine de iyi bir örnek oldu. Üç yıldır üst üste Erzurum ve Bölge Şampiyonu olan okulun spor salonunun olmaması ilginç bir durum olarak değerlendirildi.

Erzurum temsilcisi 16-19 Şubat da Ardahan’da yapılan Doğu Grup Müsabakalarında bir kez daha şampiyonluk kürsüsüne çıkarak altın madalya ve kupanın sahibi oldu. Antrenör Selçuk Okuyucu yönetimindeki kırmızı-beyazlı voleybolcular, tarihi bir zafere imza atmanın gururunu yaşadı.

Okulun spor salonu yok

Erzurum’un Palandöken İlçesi sınırları içerisinde bulunan Yıldızkent Semtinde eğitim hizmeti veren İMKB Ortaokulu, son yıllarda voleybolda elde ettiği başarılarla Erzurum ve ilçenin gururu olmayı başardı. Ahmet Muhtar Gacır’ın okul müdürlüğünü yaptığı Yıldızkent İMKB Ortaokulu, spor salonu olmadığı halde voleybolda elde ettiği zaferlerle alkış alıyor. Büyük fedakarlık yapan antrenör Selçuk Okuyucu ve öğrencileri, şimdi Türkiye’nin en başarılı takımları arasına girmek için çalışacak.


Antrenman için göçebe hayatı yaşıyor

Spor salonu olmadığı halde filede Erzurum’a tarihi başarılar yaşatan Yıldızkent İMKB  Ortaokulu erkek voleybol takımının sporcuları, antrenman yapmak konusunda oldukça büyük sıkıntılar çekiyor. Ağır kış mevsiminin hüküm sürdüğü Erzurum’da sıcak havalarda okul bahçesinde antrenman yapan yıldız voleybolcular, soğuk kış günlerinde ayrı ayrı okulların yollarında adeta mekik dokuyor. Antrenman için göçebe hayatı yaşayan Antrenör Selçuk Okuyucu ile talebeleri bazen Nafiz Bey Ticaret Meslek Anadolu Lisesi bazen de Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi’nin spor salonlarından faydalanıyor.

Yıldız voleybolcular için fedakarlığa katlanan Antrenör Selçuk Okuyucu’nun diğer okullardan özellikle gece saatlerinde spor salonlarında antrenman yapmak için ricacı olduğu ve kendi aracı ile okulların spor salonlarına taşıdığı öğrencilerine antrenman yaptırdığı öğrenildi.

Ayrıca Okul Müdürü Ahmet Muhtar Gacır’ın da bir çok kez servis tutarak, okulun voleybol takımına diğer okulların spor salonlarında antrenman yaptırdığı ifade edildi.

Türkiye beşinciliği var

2014-2015 eğitim sezonunda Türkiye’nin en başarılı 16 takımı arasına adını yazdırmayı başaran Yıldızkent İMKB Ortaokulu, En büyük başarısına 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında ulaştı. Antrenör Selçuk Okuyucu’nun öğrencileri, Türkiye yarı finalleri birinciliğinin yanı sıra Türkiye finallerinde beşincilik derecesi alarak Türkiye’nin ortaokullar düzeyinde voleybolda beşincilik derecesi elde eden okul olarak da tüm dikkatleri üzerinde toplamayı başardı.

Ya bir de spor salonumuz olsaydı

Günümüzde gelişen teknolojik imkanlar sayesinde şampiyonlukların ve başarıların zor geldiğine işaret eden Yıldızkent İMKB Ortaokulu voleybol takımı sporcuları, “Artık şampiyon olmak çok zor. Biz spor salonumuz olmadığı halde imkansız denilen olayları başardık. Okulumuza en kısa sürede büyüklerimizin spor salonu yapmasını istiyoruz. Spor salonumuz olmadığı halde bu dereceleri yapabiliyorsak, okulumuzun spor salonu olsaydı, daha nasıl büyük başarılar elde ederdik, bunun de hesabını siz yapın” diye konuştular.