Voleybolda, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri ndeki yarı final maçında, Rusya ya 3-1 mağlup olan Türkiye, 2016 Rio Olimpiyatları na doğrudan gitme şansını kaybetti.

Ankara daki TVF Başkent Salonu nda devam eden elemelerin 5. gününde, 2. yarı final maçında Türkiye ile Rusya karşılaştı.

Maçın başında teknik hatalardan sayı kaybeden A Milli Takım, Neslihan ın servis, Eda ve Neriman ın ise smaçtan bulduğu sayılarla ilk teknik molayı 8-6 öne bitirdi. İki takım da savunma hatalarından sayı verirken, yüksek boy ortalamasıyla blokta etkili olan Rusya, farkı açtı ve 2. teknik molayı 16-10 önde geçti. Molanın ardından Eda ve Neriman yıldızlaşırken, 4-0 lık seri yakalayan Türkiye, farkı eritmeyi başardı (18-17). Kübra ve Naz ın bloktan kazandığı sayılar 25-21 lik skorla seti milli takıma getirdi: 0-1.

A Milli Takım 2. sete iyi başlasa da (1-4) manşet hatalarından üst üste sayılar kaybetti. 5-0 lık seri yakalayan Rusya öne geçerek (6-4) ilk teknik molayı 8-6 üstün tamamladı. Blok-out lardan ve plaselerden sayı bulan Rusya, savunmada bir türlü toparlanamayan ve etkili hücum yapamayan Türkiye karşısında, 2. teknik molasını 16-12 önde bitirdiği seti, 25-18 alarak skoru eşitledi: 1-1.

3. sete iyi başlayan taraf Rusya oldu. Orta alandan ve köşelerden sert hücum yapan ekip, ilk teknik molayı 8-3 öne geçti. Manşet kalitesini yükseltemeyen A Milli Takım, etkili hücum yapamadı. Mücadeleden uzak bir performans ortaya koyan A Milliler, Rusya nın 5-0 lık seri yakalamasına engel olamadı (13-3). Rusya, 2. teknik molayı da 16-8 üstün tamamlayarak seti 25-12 aldı: 2-1.

A Milli takım, 4. sete daha organize başladı. Bloktaki etkinliğini arttıran Türkiye, Neriman, Neslihan ve Kübra ile sayılar buldu. Rusya, ilk teknik molayı 8-5 önde geçen A Milli Takım karşısında çabuk toparlandı. İkinci teknik mola 16-14 Rusya nın üstünlüğüyle geçildi. Uzun rallilere sahne olan son bölümden galip çıkan Rusya, seti 25-20 alarak maçtan 3-1 galip ayrıldı.

TVF Başkent Salonu nun tamamı dolarken, seyirciler, maç boyunca tezahüratlarıyla A Milli Takım a destek verdi.

Öte yandan, hayatını kaybeden eski milli voleybolcu, antrenör ve menajer Erdal Önder için maçtan önce 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

A Milli Takım, 3 üncülük mücadelesi verecek

Bu galibiyetin ardından Rusya, finalde Hollanda nın rakibi olurken, Türkiye, dünya elemelerine katılabilmek için İtalya ile üçüncülük mücadelesi verecek.

Türkiye ile İtalya arasındaki üçüncülük maçı, yarın saat 16.30 da yapılacak. Saat 19.30 daki final mücadelesinde ise Hollanda ile Rusya, olimpiyat bileti alabilmek için karşı karşıya gelecek.

Yarınki maçların ardından birinci olan takım, 2016 Rio Olimpiyatları na direkt katılma hakkı elde edecek. 2. ve 3. olan takımlar ise, Mayıs ayında Japonya da yapılacak dünya elemelerinde olimpiyat şansını deneyecek.

Rusya: 3 - Türkiye: 1

Salon: TVF Başkent

Hakemler: Susana Maria Rodriguez Jativa (İspanya), Karin Zahorcova (Çek Cumhuriyeti)

Rusya: Kosheleva, Zaryazhko, Obmochaeva, Shcherban, Fetisova, Kosianenko (Malova, Lyubushkina, Startseva, Malykh, Shashkova)

Türkiye: Gözde Kırdar, Kübra Akman, Neslihan Demir Güler, Neriman Özsoy, Eda Erdem Dündar, Naz Aydemir Akyol (Gizem Karadayı, Hatice Gizem Örge, Güldeniz Önal, Polen Uslupehlivan, Özge Kırdar Çemberci, Bahar Toksoy Guidetti, Gözde Yılmaz)

Setler: 21-25, 25-18, 25-12, 25-20

Süre: 112 dakika (30, 29, 24, 29)

trtspor