* Tepki haftası 

Süper Lig'de bu hafta Beşiktaş taraftarı teknik direktör Şenol Güneş ve kaleci Karius'a tepki gösterdi. Trabzonspor-Akhisarspor maçında da bordo mavili taraftarlar Yusuf Yazıcı ve rakip takımda oynayan eski futbolcuları Zeki Yavru'yu da ıslıkladı. 

* Tüm taraftarlar bir arada

Ankaragücü-Bursaspor maçında, geçtiğimiz hafta kaybettiğimiz iki Ankaragücü taraftarı Turgut Mert Çakır ve Eren Açıkgöz anıldı. Birçok takımın taraftarı Eryaman Stadı'nda bir araya geldi. Maçta 'Mert-Eren Unutmayacağız' yazılı 20 bin tişört dağıtıldı. 

* Bir maçta dört penaltı

Alanyaspor-Erzurumspor maçında hakem Mete Kalkavan dört kez penaltı noktasını gösterdi. Alanya'da Cisse iki kez penaltıyı değerlendiremedi. 

* Gol olan frikik öncesi Quaresma gerilimi

Beşiktaş, karşılaşmanın 34. dakikasında Burak Yılmaz'ın frikik golüyle 2-1'lik üstünlüğü sağladı. Serbest vuruş öncesinde Quaresma topun başına geçmek istedi ancak takım arkadaşı Gary Medel buna izin vermedi. Bu esnada kısa bir gerilim yaşandı. Adriano araya girdi. 

* Hikmet Karaman'ı Rize durdurdu

Kayserispor teknik direktörü Hikmet Karaman, takımın başında çıktığı 11. maçında ilk kez bir yenilgi gördü. Karaman'ı Rize durdurdu. 

* Olcay Şahan geri döndü

Trabzonspor'da son olarak 23 Aralık 2018'de ligin 17. haftasında oynanan Çaykur Rizespor maçının kadrosunda yer alan ve daha sonra kadro dışı bırakılan Olcay Şahan, hafta içerisinde affedilip takıma dönmesinin ardından Akhisarspor maçı kadrosunda da kendisine yer buldu. Teknik direktör Ünal Karaman'ın Yusuf'un yerine şans tanıdığı tecrübeli futbolcu, 75 gün sonra kadroya girebildi. 

* Kasımpaşa galibiyete hasret

İkinci yarıya çok kötü başlayan Kasımpaşa, Göztepe ile deplasmanda golsüz berabere kaldı. İstanbul temsilcisi üst üste 8 maçtır galibiyet yüzü görmedi. 

* Başakşehir Fenerbahçe'yi de geçti

Başakşehir şampiyonluk yolunda en önemli engellerden biri olan Fenerbahçe'yi de geçti. Sarı lacivertliler maçın ikinci yarısında oyunu domine etmesine karşın galibiyeti bulamadı. 

* Yeni Malatya da galibiyeti unuttu

Bu hafta Sivasspor'da Malatyaspor tam 7 haftadır galibiyet alamıyor. Ligin ilk yarısında daha iyi sonuçlar alan Malatya, ikinci yarıda ise bambaşka bir futbol sergiliyor. 

* Diagne nefes aldı 

Galatasaray kendi evinde Antalyaspor'u 5-0 yendi. Diagne, bu maçta sessizliğini bozdu ve attığı golle nefes aldı. Senegalli futbolcu ligdeki ikinci golünü kaydetti. 

Kaynak: TRT SPOR