2020 Avrupa Hentbol Şampiyonası Elemeleri'nde Türkiye, deplasmanda Yunanistan karşısında önemli bir sınav verecek. 3. Grupta bulunan milli takımımız; İzlanda, Kuzey Makedonya ve Yunanistan ile mücadele ediyor.

Türkiye Hentbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre; millilerimiz, gruptaki üçüncü maçında 10 Nisan Çarşamba günü deplasmanda Yunanistan ile karşılaşacak. Kozani kentindeki Lefkovrisi Belediyesi Spor Salonu'nda oynanacak müsabaka saat 18.00'de başlayacak ve TRT SPOR'dan canlı yayınlanacak.

Türkiye ile Yunanistan 18. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 17 maçta Türkiye 12, Yunanistan ise 5 galibiyet aldı.

İlk iki maçta Kuzey Makedonya ve İzlanda'ya mağlup olan Ay-yıldızlılar, şansını devam ettirebilmek için Yunanistan karşısında kazanmayı hedefliyor. Yunanistan ise İzlanda'ya 35-21 yenilirken, Kuzey Makedonya'yı 28-26 mağlup etmişti.

Tam kadro olarak Yunanistan'a giden milli takımda Başantrenör İlker Şentürk, iki maçı da kazanmak istediklerini söyledi.

A Milli Hentbol takımı, 14 Nisan'da ise rakibini Eskişehir'de ağırlayacak. Bu karşılaşma da TRT SPOR’dan canlı yayınlanacak.


Kaynak: TRT SPOR