Beden eğitimi öğretmeni olmak isteyen bir çok aday beden eğitimi öğretmeni maaşının ne kadar olduğunu bizlere  sormaktadır. 

Öncelikle şunu belirtelim beden eğitimi öğretmenleri maaşın yanında ek ders, egzersiz ücreti ve halk eğitimden kurs ücretleri de alabilirler. 

Beden eğitimi öğretmeni aylık ne kadar maaş alır sorusunun cevabı:

 

Yeni göreve başlayan bir beden eğitimi öğretmeni ne kadar maaş alır?

Yeni göreve başlayan bir beden eğitimi öğretmenin maaşı 13300 TL dir. (Bu hesaba aile, çocuk ve sendika yardımları eklenmemiştir.) Uzman öğretmen ise 2000 TL civarında ekstra ücret almaktadır. 

Not: Bu hesaplamaya 3 saat nöbet,  2 saat kulüp veya sınıf hazırlık ödeneği ve 10'a 1'den 3 saat ek ders eklenmiştir.

 

Aylık ek ders ücreti ne kadardır? 

Öğretmenler bulundukları okullarda haftalık 15 saatten sonra verdiği her ders karşılığında ek ders ücreti alır. 1 ders ücreti 51,25 tl dir. Bulunduğu okulda 30 saat derse girip full ek ders alan bir beden eğitimi öğretmeni (ona bir ve nöbetlerle birlikle) 4100 TL civarında aylık ekstra para alabilir. 

 

Aylık ders dışı egzersiz ücreti ne kadardır?

Her beden eğitimi öğretmeni okulunda ders dışı egzersiz adı altında haftada 6 saati geçmemek  üzere kurs açabilir. Bulunduğu okulda ders dışı egzersiz açan bir beden eğitim öğretmeni haftalık 6 saat olmak üzere aylık 24 saate kadar egzersiz ücreti alabilir. O zaman;

Aylık 24 x 51,25 = 1230 TL civarında aylık ekstra para alabilir. 

 

Aylık halk eğitimden verdiği kurs ücreti ne kadardır?

2. kademe antrenörlük belgesi bulunan beden eğitimi öğretmenleri Halk Eğitim Merkezlerinden kurs açabilme hakkına sahiptirler. Bulunduğu ilde halk eğitimden kurs açan bir beden eğitim öğretmeni haftalık 10 saat olmak üzere aylık 40 saate kadar kurs ücreti alabilir. O zaman;

Aylık 40 x 51,25 = 2050 TL civarında aylık ekstra para alabilir. 

 

Hazırlayan: Kerem BALYEMEZ