Spor Toto 1. Lig'de son 2 haftaya girilirken, play-off oynayacak son takımla ligde veda edecek 3 ekip daha belli olacak.

Tüm 37. hafta müsabakalarının bugün saat 16.00'da başlayacağı ligde Adanaspor haftayı maç yapmadan geçecek.

Play-off için en avantajlı takım Eyüpspor

MKE Ankaragücü ve Bereket Sigorta Ümraniyespor'un doğrudan Süper Lig'e yükseldiği, Royal Hastanesi Bandırmaspor, İstanbulspor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un play-off'u garantilediği ligde son iki hafta öncesi 51 puanlı Eyüpspor, play-off için en avantajlı takım konumunda bulunuyor.

49 puana sahip Tuzlaspor ile 47'şer puanlı Yılport Samsunspor ve Ankara Keçiörengücü de play-off için umutlarını sürdürüyor.

Denizlispor'un da play-off şansı var

Düşme hattının 4 puan önünde, Eyüpspor'un 6 puan gerisinde yer alan 12. sıradaki 45 puanlı Altaş Denizlispor'un da az da olsa play-off şansı bulunuyor.

Ligden düşme hattı alev alev! 12 takım tehlikede

Spor Toto 1. Lig'de bitime 180 dakika kala tam 12 takımın lige veda etme ihtimali bulunuyor. Tarihi bir sezon sonu yaşanırken bugünkü 9 maç ligin de kaderini büyük ölçüde belirleyebilir. 

Menemen, Kocaeli ve Bursa kaybederse düşecek

Balıkesirspor'un veda ettiği ligde düşme hattındaki 38 puanlı NasaDoge Menemenspor ile 41'er puana sahip Kocaelispor ve Bursaspor, bugünkü müsabakalarını kaybetmeleri ve düşme hattının üzerindeki Altınordu ve Beypiliç Boluspor'un alacağı sonuçlara göre son hafta öncesinde ligden düşebilir.

Düşme hattındaki takımlardan NasaDoge Menemenspor'un Gençlerbirliği'ni konuk edeceği 37. haftada Bursaspor, play-off'u garantileyen Royal Hastanesi Bandırmaspor'la, Kocaelispor da teknik direktör İbrahim Üzülmez'le ilk maçına çıkacak ve Eyüpspor'la deplasmanda karşılaşacak.

Altınordu ve Balıkesir'in maçları kritik

Bu 3 takımın üzerinde bulunan takımlardan Altınordu, lige veda eden Balıkesirspor'la İzmir'de, Beypiliç Boluspor ise Süper Lig vizesi alan MKE Ankaragücü ile deplasmanda mücadele edecek.

Spor Toto 1. Lig'de günün programı:

MKE Ankaragücü 16:00 Beypiliç Boluspor (Eryaman)

Bereket Sigorta Ümraniyespor 16:00 Altaş Denizlispor (Ümraniye Belediye)

Altınordu 16:00 Balıkesirspor (Bornova Aziz Kocaoğlu)

Manisa FK 16:00 Tuzlaspor (Mümin Özkasap)

Eyüpspor 16:00 Kocaelispor (Eyüp)

Büyükşehir Belediye Erzurumspor 16:00 Ankara Keçiörengücü (Kazım Karabekir)

Yılport Samsunspor 16:00 İstanbulspor (Yeni 19 Mayıs)

NasaDoge Menemenspor 16:00 Gençlerbirliği (Menemen)

Royal Hastanesi Bandırmaspor 16:00 Bursaspor (17 Eylül)

Puan durumu: