Sanattan spora, gastronomiden uygulama atölyelerine birçok etkinliğe ev sahipliği yapan festivali binlerce kişi ziyaret etti.

Organizasyona büyük ilgi gösteren çocuklar, oyun alanlarında doyasıya eğlendiler.

Kapanış töreninde konuşan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, dört gün boyunca etkinliğe katılan ziyaretçilere teşekkür etti.

Dünya Etnospor Konfederasyonu olarak önümüzdeki yıllarda daha güzel festivaller gerçekleştireceklerini vurgulayan Bilal Erdoğan, şunları kaydetti:

"At binen çocuklarımızın yüzündeki mutluluk ve heyecan paha biçilmezdi. Ok atarken hedefine odaklanmış gençlerimizin dikkati görülmeye değerdi. Spor, sanat ve kültür alanında çalışmalarını sürdüren konuklarımız vesilesiyle adeta dünyayı dolaştık. Dünya mutfağını festivalimize taşıdık. Geleneklerimizin birleştirici gücüyle bir arada olmanın verdiği huzuru hissettik. Azerbaycan'dan gelen Karabağ atlı gösteri ekibini, seyircilerimizin ne kadar severek izlediğine şahit olduk. 2 devlet 1 millet sloganıyla yaptıkları gösterileri bundan sonra da ağırlamaya devam edeceğiz. Çocuklarımız 60'a yakın geleneksel çocuk oyunumuzu oynama imkanı buldu. Alanlarımızda en büyük kazanım elbette dostluklar oldu. Birbirine selam veren ve kucaklaşan gençlerimiz bizlere ümit aşıladı.

5 kıta ve 15 ülkede 20 kurumsal üyesi bulunan konfederasyon olarak önümüzdeki yıllarda daha güzel bir şekilde festivallerimizi gerçekleştireceğiz. Bir sonraki festivalimiz 4. Dünya Göçebe Oyunları. 29 Eylül-2 Ekim tarihlerinde İznik'te geleneksel sporları merkeze alan büyük bir organizasyonu sizinle buluşturacağız. Kapanış törenine katılan herkese ve sponsorlara teşekkür ediyorum. Seneye yeni festivalimizde çok daha büyük enerji ve coşkuyla buluşmak üzere."

5.Etnospor Kültür Festivali, kapanış programı ve ödül töreninin ardından sona erdi.