Koronavirüs salgınının etkileri gün geçtikçe artıyor. Salgının her geçen gün artması nedeniyle ülkeler ciddi önlemler almaya başladı. Bu kapsamda, çok sayıda organizasyon ve karşılaşma ertelendi. 

Yaz aylarında düzenlenmesi planlanan Avrupa futbol Şampiyonası'nın geleceği ile ilgili şu ana kadar bir karar verilmiş değil.
Ancak, Koronavirüs nedeniyle dünya çapında futbol neredeyse durma noktasına geldi. UEFA, önümüzdeki hafta oynanacak Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçlarının ertelendiğini açıkladı.

Böylece temsilcimiz Medipol Başakşehir'in UEFA Avrupa Ligi'nde Kopenhag ile seyircisiz oynayacağı rövanş müsabakası da oynanamayacak.

Ayrıca 20 Mart'ta yapılacak kura çekiminin de ertelendiği bildirildi.

İtalya ile İspanya'dan sonra Fransa, İngiltere ve Almanya'da da ligler askıya alındı.

Fransa Futbol Federasyonu, ülkede yayılan ve 60'n üzerinde kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs salgını nedeniyle aldığı tedbirlere ilişkin bir duyuru yayımladı.

Açıklamada, Fransa'nın birinci ve ikinci liglerindeki maçların yeni bir duyuruya kadar askıya alındığı belirtildi.

Futbolun beşiği sayılan İngiltere'de de durum aynı. Alınan tedbirler çerçevesinde ligler 4 Nisan'a kadar erteledi.

Milli futbolcu Çağlar Söyüncü'nün de formasını giydiği Leicester City'den de korkulan haber geldi. İngiliz temsilcisi 3 futbolcusunu koronavirüs şüphesiyle gözlem altına aldı. Kulüp, takımdan uzak tuttuğu oyuncuların isimlerini ise açıklamadı.

Arsenal kulübü teknik direktörü Mikel Arteta da koronavirüse yakalandı. 

Bundesliga 1 ve 2'de de virüs için önlemler alındı. Bundesliga yönetimi, liglerin 2 Nisan'a kadar ertelendiğini duyurdu.

Açıklamada, "Bazı kulüplerde görülen Koronavirüs şüphesi nedeniyle virüsün diğer kulüplere bulaşma ihtimalinin artması üzerine maçların ertelenmesine karar verilmiştir" denildi. Durumun ileriki günlerde yeniden değerlendirileceği ve gelişmelere göre karar verileceği de belirtildi.

Bundesliga 2'de mücadele eden Hannover'de bazı oyuncuların testlerinin pozitif çıktığı açıklanmıştı.

İtalya ise çok zor günler geçiriyor. Ülkede ölü sayısı bini aştı. Vaka sayısı da her geçen dakika artıyor.

İtalyan ekibi Juventus'un başarılı stoperi Daniele Rugani de hastalığa yakalananlardan...
Gelişme üzerine Cristiano Ronaldo, Portekiz’den İtalya’ya dönmeyeceğini kulübüne iletti.
Portekizli yıldızın virüs kapmadığı açıklandı. Sosyal medyadan açıklama yapan Ronaldo da "Virüsle boğuşan ve bu salgını önlemek için çalışan tüm sağlık personelinin yanındayım." dedi.

Juventus'ta forma giyen milli futbolcumuz Merih Demiral da sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.
Başarılı futbolcu, sağlığının iyi olduğunu ve çalışmalarına bir süre evde devam edeceğini belirtti.

İtalya'da Sampdoria kulübü virüsün en çok etkilediği takım oldu.
Mavi beyazlılar, Gabbiadini dahil 5 futbolcunun testlerinin pozitif çıktığını duyurdu.

Bu ülkelerin dışında İspanya, Hollanda, İrlanda, İskoçya, Arjantin, Danimarka, İsviçre, Belçika, Suudi Arabistan, Norveç, Portekiz, İran, Slovakya, Macaristan, Meksika, Gürcistan, Güney Kore, Romanya, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri Ligleri de ertelendi. 

Kaynak: TRT SPOR