Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Erzurum'da basın toplantısı düzenledi.

Bakan Koca'nın konuşmasından öne çıkanlar:


Önümüzdeki dönemde yüz yüze eğitime geçmekten yanayız.

Kademelendirmenin nasıl yapılması gerektiği, hangi sınıfların nasıl açılması gerektiğiyle ilgili Bilim Kurulu'nun bir değerlendirmesi olacak, sanırım önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde.

Yüz yüze eğitimle ilgili açılan sınıflarımız oldu. Bilim kurulumuzdan bir ekip Milli Eğitim Bakanlığı ekibiyle uzun süre çalıştı. Okullarda alınması gereken tedbirler, şüpheli olan nasıl davranılması gerektiğiyle ilgili bir detaylı bir çalışma yapıldı. Yapılması gerekenler kayda alındı. Bu dönemde vaka sayılarında bir artış olmadığını görüyoruz. Başlamayan sınıflara göre kısmen düşüşlerin olduğunu da biliyoruz. Alınan tedbirleri ve kontrollü davranılmasının etkisi olabilir. Net oranları ancak önümüzdeki hafta değerlendirebileceğiz. Önümüzdeki dönemde yüz yüze eğitime geçmekten yanayız. Kademelendirmenin nasıl yapılması gerektiği konusunda Bilim Kurulunun bir değerlendirmesi olacaktır.


ARTIŞ OLAN İLLERİ AÇIKLADI

Yaklaşık 1 ay önce Türkiye genelinde yayılımcı bir durum vardı. 1 ay öncesine göre kıyasla yayılımın önünü kestik. İstanbul, Bursa, Kocaeli, Denizli ve Kahramanmaraş'taki artık elbette ki bir risktir. Tedbirlere uymayan ve sorumsuz olarak davrananlara karşı denetim mekanizmaları var.

Memurlar.Net