Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından; "Gençler, burada mısınız? Liselerle ilgili bir çalışma için soru ve önerilerinize ihtiyacımız var. #lisedebence etiketiyle soru ve önerilerinizi paylaşın. Cevapları buradan iletmeye gayret edeceğim. Lütfen paylaşımlarınız sınav iptalleri dışında olsun. Onu ayrıca görüşeceğiz" ifadelerini kullandı.

'HEY' UYGULAMASI BAŞLIYOR


Selçuk, bir öğrencinin "Hocam artık tüm günümüzü ağır bir şekilde derslere vermek yerine günün yarısında kendi yeteneklerimizi fark edebileceğimiz etkinlikler ve sanatsal alanlarla uğraşsak?" şeklindeki sorusuna cevap verdi.

Bakan Selçuk; "Yeni ortaöğretim tasarımında HEY saatleri uygulanacak. Hayalinize, spor-sanat etkinliklerinize ve hayatın kendisine daha fazla vakit ayırabilin diye" diye konuştu.

HEY NEDİR?

Hayal-Etkinlik-Yaşam (HEY) Programında haftalık 5 saatlik zaman dilimi içerisinde öğrencilerin tasarım ve uygulama becerilerini geliştirecek etkinlikler yapmaları; sosyal, kültürel, sanatsal ve fiziksel gelişimlerini destekleyecek faaliyetler gerçekleştirmeleri ayrıca toplumsal fayda sağlayacak etkinliklerde yer almaları hedefleri yer alıyor.