Sirkeler, anribakteriuyel ve besin değeri yüksek ürünlerdir. Asidik özellikleri mevcuttur. Vücudun temizlenmesi için önemlidir. Vücuda birçok faydası bulunan bal sirkesinin içinde bulunan sirkenin antioksidan özelliği bulunmaktadır. Sirke vücuda alındığı zaman, vücuttaki sularla birleşir. Böylece alkali ortamlar oluşur ve hücre duvarları arasındaki geçirgenlik artmaktadır. Bu durum bütün dolaşım sistemlerinin rahat dolaşımını sağlamaktadır.

Bal Sirkesi Nasıl Yapılır?

Bal sirkesi balın bir süre fermente edilmesi ile elde edilir. Bal derin bir tencereye alınır. Daha sonra üzerine kaynamış su ilave edilir. Daha kolay mayalanması gerçekleşmesi için taze sıkılmış meyve suyu karışımın içine ilave edilir. Daha sonra karışıma bir dilim ekmek içi eklenerek üzeri örtülür. 15 gün beklemeye bırakılır. 15 gün sonundaki içindeki ekmek içi alınır ve oluşan köpükler temizlenir. Daha sonra ışık olmayan bir ortamda 1 ay süre ile bekletilir.

Asidik yapıda olduğu için bakteri oluşumuna ve bozulmaya karşı dayanıklıdır. Bu nedenle sirke ne kadar fazla bekletilir ise o kadar çok kaliteli olur.

Bal Sirkesi Faydaları Nelerdir?

 

Beyin ve sinir sistemi için birçok fayda sağlar.

Mide, bağırsaklar ve sindirim sistemi için yararlıdır. Mide kramplarını geçirmektedir

Cildi gençleştirme özelliği mevcuttur.

Mevsim alerjilerine iyi gelir.

Damarları açar ve kan dolaşımını düzenler.

Boğaz ağrılarını geçirir. Buğu olarak uygulandığında ses kısıklığına iyi gelir. Biraz bal sirkesi sıcak suyun içine konup buharı solunursa, sinüslerin açılmasına katkı sağlar.

İyi bir dezenfektan olmakla birlikte temizlik yaparken kullanılmaktadır.

Vücutta biriken Tüzün giderilmesini sağlayarak tansiyonu düzenini sağlar.

Bal sirkesi içerinde bulunan B1 ve B2 vitaminler ve doğal asitler sayesinde kolesterolü düşürür.

Vücut direncini arttırır. Soğuk algınlığı ve gribe karşı vücudu korur.

Kesin olmamakla birlikte varış tedavisine iyi geldiği gözlemlenmektedir.

Bronşit hastalığına iyi gelir.