Beşiktaş'ta yeni transferler Shinji Kagawa, Burak Yılmaz, Nicolas Isimat-Mirin ve Muhayer Oktay için imza töreni düzenlendi. Törene Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman da katıldı.

İmza töreninde konuşan Orman, "Transfer döneminde planladığımız hedeflerimize ulaştık" dedi. Burak Yılmaz'ın Siyah beyazlı forma ile kariyerini noktalamasını istediğini belirten Orman, Kagawa transferine hep birlikte karar verdiklerini açıkladı.

Burak Yılmaz'a transferi sonrası bazı siyah-beyazlı taraftarların kendisine tepki gösterilmesine ilişkin bir soru yöneltildi. Ancak bu soru üzerine araya giren Orman, "Ben cevap vereyim buna. Burak'a cevap verdirtmem. Akhisar'da tribünde 1500 kişi vardı, maksatlı 30 kişi bunu değiştirmeye çalıştı. Burak Yılmaz'a tepki işlerini geçelim. O işler geçmişte kaldı. Burak'ın transferini seçim malzemesi yaptırmak isteyenler oluyor" ifadelerini kullandı.

Vodafone Park'ta töreni

Beşiktaş Kulübü, yeni transferleri Burak Yılmaz, Shinji Kagawa, Nicolas Isimat-Mirin ve Muhayer Oktay için imza töreni düzenledi.

Vodafone Park'ta gerçekleştirilen imza törenine, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın yanı sıra yöneticiler Ahmet Ürkmezgil, Ahmet Kavalcı, Hüseyin Mican, Hüseyin Yücel, Umut Güner ve Cihat Kumuşoğlu da katıldı

5 milyon euronun üzerinde tasarruf elde ettik"

İmza töreninin açılış konuşmasını yapan Fikret Orman, "Transferlerimiz Beşiktaş'a hayırlı olsun. Kazasız, belasız bir ikinci sezon nasip olsun. Transfer dönemleri her zaman zordur, biz de zor bir süreç geçirdik. Takımımızdan ayrılanlar ve yeni gelenler oldu. Transferleri bonservise bir kaynak harcamadan bitirmeye çalıştık. 1,5 milyon euroluk bir bonservis harcaması yaptık. Gönderdiklerimizden 5 milyon euro bonservis getirisi sağladık. 5 milyon euronun üzerinde tasarruf elde ettik. Takımı da gençleştirme fırsatı yakaladık. Bonservise para harcamadık, takım maliyetimizi aşağı indirme gayreti içinde olduk dört kıymetli oyuncu aramıza katıldı." diye konuştu.

"Kagawa'yı yazın almak istedik"

Yeni transferlere övgü

Siyah-beyazlı takımın yeni oyuncularını tanıtan Orman, şu ifadeleri kullandı:

"Muhayer, Ümit Milli Takım oyuncusu. Dorukhan ve Güven'le milli takımdan arkadaş. İstifade edeceğine inandığımız bir kardeşimiz. Kagawa'yı yazın almak istedik. O dönem çok da arzu ettik. Beşiktaşlı taraftarlar 'come to Beşiktaş' dediler ama nasip bu zamanaymış. Çok mutlu olduk. Beşiktaş taraftarı da mutlu oldu. Uzakdoğu açılımıyla alakalı ses de getirdi. Güzel de bir başlangıç yaptı. Bundan sonraki süreçte en önemlisi tarafların birbirinden hoşlanması ve itibar sağlaması. Umarım şehrimizden kulübümüzden memnun olur ve devam ederiz. Dortmund'a teşekkür etmek istiyorum. Mirin'i 2 sene önce de transfer etmek istemiştik. Nasip bugüneymiş. Şampiyon olan PSV takımının stoperiydi. Pozitif bir arkadaşımız. İntibak süresini kısa sürede geçti. Uzun süre beraber olacağımızı düşünüyorum. Burak ailemizin bir ferdi. Babası bizim abimiz. Nasip bugüneymiş. Burak'ın ismi bugüne kadar çok kez Beşiktaş'la geçti. Geçmesi normaldi, onun evi burası. Bize transfer döneminde evine dönmek istediği izlenimini verdi. Beşiktaş'la alakalı hislerine mutluyum. Evine, ailene hoş geldin diyorum."

"Burak büyük fedakarlıklar yaparak geldi, Beşiktaş kaptanı olmasını isterim"

Burak Yılmaz'ın karakterine saygı duyduğunu ifade eden Orman, "Burak, Çin'den döndükten sonra adı Beşiktaş ile anıldı. Bunu doğal görüyorum. Burak karakterine saygı duyduğum bir oyuncu. Hocamız da arzu etti. Burak'ın Beşiktaş'ta kariyerini noktalayıp aile içinde görevler almasını düşünüyorum. Transferi çok kolay oldu. Trabzonspor'daki kontratından büyük fedakarlıklar yaparak geldi. Beşiktaş'ı istediğini gösterdi. Bu fedakarlığa da teşekkür ediyorum. Burak karakter olarak kaptanlık yapacak bir oyuncu. Şu an kaptan Tolga Zengin, sözleşmesi sene sonu bitiyor. Sezon sonu takımın kaptanlık sürecini değerlendireceğiz. Kaptanlığa yönetim kurulu karar verir. Burak'ın Beşiktaş kaptanı olmasını isterim." şeklinde konuştu.

Burak Yılmaz ile siyah-beyazlı taraftarlar arasındaki gerilime yönelik bir soru üzerine araya giren Fikret Orman, "Bu konuda Burak'a cevap verdirtmem. Ben maçları bu süreçlerde çok inceletiyorum. Akhisar maçında 1500 kişi vardı, maksatlı gelen 30 kişi o işi değiştirmeye çalıştılar. Bu işi Beşiktaş seçimine malzeme etmeye çalışıyorlar. Beşiktaş'ta bu işlerin gündemi kalmadı." yorumunu yaptı.

"Kagawa transferine karar verme esnasında yanımda Şenol Güneş de vardı"

Kagawa transferinin perde arkasını anlatan Orman, şöyle devam etti:

"Kagawa'yı istiyorduk. Önemli bir oyuncu, önemli bir karakter. Japon medya devi ile anlaşmamız olmuştu. Transfer bu anlaşmaya istinaden olmuş bir şey değil. Oyuncu Beşiktaş'a gelmek isteyince Dortmund da fedakarlık gösterdi ve transfer gerçekleşti. Sadece Kagawa değil Burak Yılmaz da Çin'de tanınan bir futbolcu. Uzakdoğu pazarı ile alakalı seneler önce bir stratejimiz vardı. Geçen sezon istediğimiz netice ile bitiremeyince gidemedik. Bu sene kesin olarak Uzakdoğu'ya gideceğiz. Bu çalışmalar devam edecek. Beşiktaş'ın oralarda tanınan kulüp olacağını tahmin ediyorum. Japonya'da maçlarımız yayımlanmaya başladı. Federasyona düzenleme ile ilgili konuşuyoruz ama henüz yol alamadık. Kagawa transferine karar verme esnasında yanımda Şenol Güneş ve Hüseyin Yücel vardı. Hocamızla konuşarak bu kararı verdik. Bu bir ekip işi. Burada başkan ve yönetim kuruluna rağmen transfer yapılmaz, hocaya rağmen de yapılmaz. Aramızda konuşuruz. Nihai kararı başkan ve yönetim verir. Ekip olarak karar verilir. Biz ayrı ayrı güçler değiliz, aynı gemiyi yürütmeye çalışan kişileriz. Bundan önce de böyle oldu bundan sonra da böyle olacak."

Beşiktaş'ın Antalyaspor maçındaki oyunundan memnun kaldığını sözlerine ekleyen Orman, yabancı kuralı ile ilgili de konuştu. Fikret Orman, şu değerlendirmede bulundu:

"Yabancı kuralındaki değişiklik bir anda olacak bir şey değil. Herkesin kontratı var. Türk futbolu bu yüksek maliyetlerle takımları götürmeye müsaade etmiyor. Kulüpler olarak daralmamız lazım. Bunu en iyi uygulayan biziz. Çok maliyetli transfer yapanlar oldu buna dur denilmesi lazım. Beşiktaş'ın bundan sonraki hedefi 2 sene şampiyon olduğumuz dönemdeki gibi takım haline dönmek. Beşiktaş'ın geniş bir kadrosu var. İsimlerin değil sahada oynanan oyunun geniş olduğu bir oyun düzeni görmek istiyoruz. Bu yolda ilerleyeceğiz."

trtspor