Borussia Mönchengladbachlı taraftarlar, tribünlerini kartondan maketleriyle donattı. Köln taraftarları ise 12 yıl sonra kulübün maskotu Keçi Hennes olmadan maç yapacak olmanın üzüntüsünü yaşıyor. Almanya'da futbol için geri sayım başladı. Tüm gözler Bundesliga'ya çevrilirken yaşanan sıradışı durum futbolseverleri de farklı arayışlara itti.

Borussia Mönchengladbach, seyircisiz oynanacak maçlarda stadyumun boş kalmaması için tribünleri kartondan taraftar maketleriyle dolduruyor.

 

Projenin fikir babası Ingo Mueller-Anderson, futbolcuların maketler sayesinde dolu tribünler önünde oynayacakları için çok mutlu olduğunu söyledi. "Evde karantina sürecini geçirirken aklımda hep futbol vardı ve tribünde olamama fikri beni çok üzüyordu. Sonra bir arkadaşım 'neden bir fotoğrafını bastırıp tribüne koymuyorsun' dedi. Bu fikirden sonra düşünmeye başladım ve projeyi geliştirip kulübe sundum. Onlar da büyük bir memnuniyetle kabul etti ve şimdi ki durum işte böyle" dedi.

Bu arada Köln taraftarları ise takımın maskotu keçi Hennes'in alınan tedbirler nedeniyle maçlara gidemeyecek olması yüzünden büyük bir üzüntü yaşıyor. 

Ünlü maskot, 2008 yılından bu yana ilk kez RheinEnergie Stadyumu'nda takımını yalnız bırakacak.

TRTSPOR