Fenerbahçe Teknik Sorumlusu Emre Belözoğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulunuyor.

Sözlerine FIFA 2022 Elemeleri'nde 2'de 2 yapan A Milli Takımı kutlayarak başlayan Belözoğlu, "EURO 2020'ye giden bu değerli jenerasyona Dünya Kupası'na gitmek de yakışır" ifadelerini kullandı.

Sarı-lacivertli ekibin yollarını ayırdığı teknik direktör Erol Bulut'a teşekkür eden Belözoğlu, "Bundan sonraki kariyerinde başarılar dilerim" dedi.

Emre Belözoğlu, açıklamalarından satır başları şöyle;

"Milli takımımızı ve Şenol Hoca'yı tebrik ediyorum. Ülkemizin yüzünü güldürdüler. Umarım sonu da çok güzel olur."

"Erol Bulut'a teşekkür ederim"

"Erol Bulut Hocamıza burada vermiş olduğu hizmetler, takımımızın bu noktaya gelmesi için çok çalışkan ruhuyla göstermiş olduğu iradeden ötürü teşekkür ediyorum. Onunla çalışmak keyifliydi, önemli bir tecrübeydi."

"Fenerbahçelilerin yüzünü güldürmek istiyorum"

"Sezon sonu için kafamda hiçbir plan yok. 10 haftayı en şekilde tamamlayacağız. 10 hafta sonra planım Fenerbahçelilerin yüzünü güldürmek, ümit vermek, camiadaki 7 senedir süren sıkıntılı olan ortamı dağıtmak. Tek hayalim bu."

"Oturmuş, 30 haftanın bir şablonu var. Bunun bize olumlu ve olumsuz anlamda ne kattığını arkadaşlarla değerlendiriyoruz. Özellikle iç saha performansımızı değiştirmek için çalışıyoruz. İç saha performansı üzerinden geliştirmemiz gereken noktalar var. Başkanımız bu görevi verdikten sonra iç saha performansı üzerine daha çok çalışacağız. Özellikle topu kaptırdıktan sonraki oyun için çalışmalarımız olacak."

 

"Hayalim bu ülkenin yetiştirdiği en iyi teknik direktörlerden biri olmak"

 "Erol Bulut'un Fenerbahçe'si, Emre Belözoğlu'nun Fenerbahçe'si değil, Fenerbahçe herkesin Fenerbahçe'si."
"Futbol oynarken dahi geliştirmeyi çalıştırdığım özelliklerimi arkadaşlarıma anlatmaya çalışacağım. Benim de hayalim Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük teknik adamlardan birisi olmak."

 "Beşiktaş ile aramızda net olarak 5 puan fark var. Oynanmamış maçı 3 puan olarak görmüyorum...Fatih Terim ve Sergen Yalçın ülke futboluna büyük hizmet etmiş kişilerdir. Çok büyük saygı duyuyorum onlara. "

"Hiç çekinmeden, bildiğimiz yolda, inandığımız değerlerle, Fenerbahçe'nin genlerine daha uygun ve daha hitap eden bir oyun oynatmaya çalışacağız."

"Her maçı kazanmak için oynayacağız. Bunu net bir şekilde hissettireceğimizi umuyorum."

 "Ne sayın başkan Ali Koç ne de ben, Erol Bulut hocanın işine karışmadık"

"Erol hoca benim eski arkadaşım. Birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Maç bitince, değerlendirmelerimizi yaparız. Kendisiyle, bugüne kadar tercihleriyle alakalı veya oyun dizilişiyle alakalı konuşma yapmadım."

"Fenerbahçe çok büyük bir değer. Erol Bulut ile birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Kendisiyle bugüne kadar oyun dizilişi, tercihleri hakkında konuşmadık. Başkan da aynı şekilde. Erol hocaya elimizden geldiğince rahat çalışması için ortam hazırlamaya çalıştık. Ne sayın başkan Ali Koç ne de ben, Erol Bulut hocanın işine karışmadık."

 Vedat Muriç, Samatta, Cisse...

"Sezon başında planlama yapıyorsunuz. Vedat Muriç'in ayrılmasından sonra bir tek Allahyar kaldı. O da gidince takıma yeni forvetler aldık. Samatta çıkış arayan ve istenen bir oyuncuydu.Samatta, Süper Lig'de hemen hemen her takımın transfer etmek istediği bir futbolcuydu."

"Cisse ligimizde 20 gol attı. Planlama yaparken ligimizi bilen oyuncuları aldık ama futbolda hesaplar her zaman tutmaz. 2+2, 4 etmez"

"Selçuk da ben de Volkan da Fenerbahçe'de bize ne görev verilirse onu yapacağız. Fenerbahçe bize 'gel2 dediğinde geldik, 'git' dediğinde gittik. Hiçbir zaman bunu problem etmedik. Biz Fenerbahçe'liyiz. Fenerbahçe'nin kıymetini bilen kim varsa ekibimde olsun istiyorum."

"Biraz daha topa sahip, kaptırdığı yerde de Fenerbahçe'nin geçmişte yaşadığı şampiyonluklara uygun yani topu anında kazanacağını hissettiren bir oyun anlayışı göstermek istiyoruz"

"Fenerbahçe'nin kıymetini bilen herkes ekibimde olsun istiyorum. Yurt dışından 1 kişi aramıza katılacak. Türkiye Ligi'ni tanıyan 1 kişi daha ekibimize katılacak. En yakın sürede açıklayacağız"

"Sportif direktörlük görevim de bir yandan devam ediyor"

"Sportif direktörlük görevim de bir yandan devam ediyor...Sportif direktör denince akla hemen yeni hocalar ve transferler geliyor. Bu pozisyonun içinde hem hukuksal hem de finansal çok fazla sorumluluk var."

 "Bu kadroyu kurarken, bir sene sonranın kadrosunu da düşünerek hareket ettik. Bu kadro, ligi sonuna kadar götürebilecek bir takım."

"İki ayrı göreve bölünmedim, önceliğim saha içi. Son 10 haftayı programlamaktan başka bir düşüncem yok. Sezon başında birçok hayalimden vazgeçerek bu göreve başladım. Kariyer planlamam şu anda bu görev değildi ama şartlar buraya getirdi."

"Sonunu düşünen kahraman olamaz"

"Sonunu düşünen kahraman olamaz (gülümseyerek). Sonumuzu düşünmüyoruz, önemli olan Fenerbahçe'nin sonu iyi olsun. Fenerbahçeliler uyandığında güne gülerek, mutlu başlasın istiyorum. Elimden geleni Fenerbahçe'nin menfaatleri için ortaya koyacağım."

"28 şampiyonuk" yorumu

"Ligimize ismini verdiğimiz, birçok efsanenin oynamış olduğu sezonları da federasyonumuzun şampiyonluklar içine dahil etmesinin daha hakkaniyetli olacağını düşünüyorum."

İsmail Kartal ayrılığı hakkında...

"İsmail hoca benim değerli bir ağabeyimdir ama şu anda kendisiyle hiçbir temasımız olmamıştır. Erzurumspor'dan ayrılmasının bizimle bir alakası yok."

Ümit Özat'ın açıklamaları...

"Üzülüyorum. Kendisiyle çok fazla oynamadım, milli takımda 10-15 maç oynamışızdır. Fenerbahçe formasını 1 dakika bile giymiş herkes benim için değerlidir. Günün sonunda herkes kendi karakterini belli eder. Benim için önemli olan da bu."

"Bu Milli Takım çok iyi"

"Futbolu bırakmasaydım şu an bu A Milli Takım'da oynayamazdım. Bu Milli Takım'da oynamak çok zor, çok iyiler."

"Küçük dokunuşlar yapacağız"

"Erol Bulut'tan enkaz devralmadık. Ortada iyi bir takım var. Bu takımı geliştireceğiz inşallah. Küçük dokunuşlar yapacağız ve bu takımı geliştireceğiz inşallah. Her maçı kazanmak için oynayacağız. Bunu hissettireceğiz."

"Ozan Tufan'a eksiklerini söylüyorum. Bazen bana kızıyor, üzülüyor. O da benim gibi duygusal. Doğru oyunu oynadığı zaman Ozan çok önemli bir oyuncu."