ING Basketbol Süper Ligi'nde 2020-2021 sezonu şampiyonu Anadolu Efes oldu.

Şampiyonluk maçının ardından açıklamalarda bulunan Ergin Ataman, şu ifadeleri kullandı:

“THY Avrupa Ligi’nde görevi tamamlamıştık. Türkiye’de de müthiş bir sezon geçirdik. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Sadece tek maç kaybettik, o maçtan dolayı Afyon’u kutluyorum. Play-off’ları da maç kaybetmeden geçtik. Oyuncularım her konuyu ciddiye aldı, Türkiye’nin gururu oldu. Türkiye’de aynı ciddiyet sürmez endişesi vardı ama final serisini de harika oynadılar. Oyuncularımı tebrik ediyorum.”

Ergin Ataman, 5. şampiyonluğunu kazandığının hatırlatılması üzerine “Rahmetli Aydan Siyavuş’u anmak istiyorum. Aydın Örs de hepimizin hocası. Kazandığım kupalardan önemlisi, takım olarak bu sezon Türkiye’nin gururu olmamız. Cephedeki askerlerimizin, polislerimizin, halkımızın takımı olduk. Şampiyonluklar, kupalar, koleksiyonlar çok önemli değil.” dedi.

"Anadolu Efes'te hedefler bitmez"

Bundan sonraki hedeflerden bahseden deneyimli başantrenör, "Anadolu Efes’te hedefler bitmez. Avrupa basketbolunun en önemli kulübü. Barcelona, Real Madrid belki isim olarak ama son 3 yılda en çok maç kazanan takım Euroleague’de. Türkiye’de son 2 sezonun şampiyonu. Geçen sezon da zaten sadece tek mağlubiyetle şampiyonluğa giderken hem Türkiye’de hem Euroleague’de pandemi nedeniyle olmamıştı. Bu sezon onun biraz vermiş olduğu hırsla hem Türkiye’de hem Euroleague çok net bir şekilde şampiyon olduk. Şimdi hedef bu takımı koruyabilmek. Ben konuda ümitliyim. Bazı transfer teklifleri olacak oyuncularımıza normal ama Anadolu Grubu bu konuda ciddi fedakarlıklarla yapıyor. Bunun Türkiye’ye vermiş olduğu gururun da farkında. Biz hemen yarından itibariyle toplanacağız. Euroleague dönüşü de sabah saat 9’da kulüpte yönetim kurulu toplantısı yaptık. Yarın da biraz önce genel menajerimiz söyledi, başkan toplantıya çağırıyor diyor. Bizde kutlama olmaz ama tabii ki buradan en kısa zamanda kupaları, özellikle Euroleague kupasını Anıtkabir’e götüreceğiz. Daha sonra Cumhurbaşkanımızın uygun olduğu bir dönemde kendisine götüreceğiz. Ondan sonra da artık önümüzdeki sezon planlarına başlayacağız. Oyuncularımız yoruldu. Onların da artık tatile ihtiyaçlara var. Bazı oyuncularımız, Larkin ve Türk oyuncularımız milli takım kampına dahil olacak. Biz de tatile çıkacağız. Biraz dinlenmeye ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Beaubois: Harika bir sezondu

Serinin ikinci maçında 27, üçüncü maçında 30 sayı kaydeden ve final serisinin en değerli oyuncusu (MVP) seçilen Rodrigue Beaubois ise, şampiyonluk hakkında şu sözleri sarf etti:

“Harika bir sezondu. Bizim için büyük bir mutluluk ve zevk. Umuyorum ki her şey daha da iyi olacak. Sadece bir maç kaybettik. Çok gurur verici. Benim performansım önemli değil ama dediğim gibi çok iyi bir sezon geçirdik ve bunu hak ettik.”