Spor Toto Süper Lig’in 34. haftasında Çaykur Rizespor ile Fenerbahçe, Çaykur Didi Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Fenerbahçe maçın büyük bölümünü 10 kişi oynayan rakibini 6-0 mağlup ederek lider Trabzonspor'u takibini sürdürdü.

MAÇ KIRMIZI KARTLA BAŞLADI

Karşılaşmanın henüz 1. dakikasında Çaykur Rizesporlu futbolcu Fabricio Baiano, Kim Min Jae'ye attığı dirsek sonucunda kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

 

10 KİŞİLİK RİZESPOR'A 6 GOL!

10 kişi kalan rakibi karşısında baskıyı arttıran Fenerbahçe, Diego Rossi'nin 9. dakikadaki golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarının son dakikalarında ise peş peşe iki penaltıyı gole çeviren Serdar Dursun sarı-lacivertli takımını 3-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın 51. dakikasında bir kez daha sahneye çıkan Serdar Dursun kendisinin 3. takımının ise 4. golünü kaydetti. Sarı-Lacivertliler iyice dağılan rakibi karşısında 66 ve 76. dakikalarda Enner Valencia ile Nazım Sangare'yle iki gol daha bularak mücadeleyi 6-0 kazandı.

 

SERDAR DURSUN TARİHE GEÇTİ

Sezonun ilk yarısındaki maçta Çaykur Rizespor ağlarına 3 gol bırakan Serdar Dursun, ikinci maçta da Karadeniz ekibine karşı hat-trick yaptı. Serdar Dursun, Fenerbahçe'de bir sezonda, aynı takıma karşı iki maçta da hat-trick yapan ilk futbolcu olarak tarihe geçti. Süper Lig'de bu sezonki gol sayısını 13'e yükselten Serdar Dursun, ayrıca kariyerinde 6. hat-trick yaptı.

 

KIM MIN JAE CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Süper Lig'de Çaykur Rizespor deplasmanına konuk olan Fenerbahçe'ye kötü haber geldi. Karşılaşmanın 52. dakikasında Kim Min-Jae gördüğü sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü. Sarı-lacivertli takımın başarılı defans oyuncusu, Gaziantep FK maçında forma giyemeyecek.

 

MIGUEL CRESPO KORKUTTU

Fenerbahçe'de Miguel Crespo, 63. dakikada sakatlanarak sedyeyle saha kenarına alındı. Tedbir amaçlı hastaneye kaldırılan Miguel Crespo yerini Luiz Gustavo'ya bıraktı.
Miguel Crespo'nun durumu yapılacak kontrollerin ardından belli olacak.