Fenerbahçe'nin sezon başında, 1.6 milyon euro karşılığında PAOK'tan transfer ettiği Dimitris Pelkas, performansıyla futbolseverleri büyülemeye devam ediyor. Hücum hattının çeşitli bölgelerinde denenen yıldız futbolcu, sarı-lacivertli ekibin yükselen form grafiğinde önemli bir paya sahip.

Takımın en önemli hücum güçlerinden biri

Dimitris Pelkas, birçok alanda takımının rakip yarı alandaki en önemli silahlarından biri görünümü çiziyor. Whoscored verilerine göre takımının Caner Erkin'den sonra en çok kilit pas atan ve en çok asist yapan (5) ikinci oyuncusu olan Yunan yıldız, Hes Kablo Kayserispor maçıyla ilk kez Kadıköy'de asist yapma başarısı gösterdi.

 

Pelkas, yalnızca servisleriyle değil, golleriyle de takımı adına fark yaratıyor. Sarı-lacivertli formayla ilk maçında Göztepe fileleri havalandıran oyuncu, Gaziantep FK deplasmanında da takımının tek golünü atmıştı. Her iki mücadelede de sağ kanattan çevrilen topları filelerle buluşturan isim, Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasında kontratakta buluştuğu topu çok şık kontrol etmiş ve hızlı bir refleksle ağlara göndermişti. Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşısında da bir gol bulan Pelkas, Türkiye Kupası ile birlikte toplamda 5 gole ulaştı.

Pelkas'ın skora yaptığı katkı, istatistiki veriler göz önüne alındığında elbette ki tesadüfi değil. 40 şut ile takımın rakip kaleyi uzak ara en çok yoklayan oyuncu olan tecrübeli futbolcu, aynı zamanda kadroda en çok adam eksiltme denemesinde bulunan isim konumunda.

Her mevkide fayda sağladı

Dimitris Pelkas, teknik direktör Erol Bulut tarafından forvetin hemen arkasındaki üç pozisyonda da kullanıldı ve tamamında verimli olmayı başardı. Gençlerbirliği ve Beşiktaş karşılaşmalarına sağ kanatta başlayan Pelkas, başkent deplasmanını 2 asistle tamamlamayı başarmıştı. Maç önü diziliminde sol kanatta bulunduğu 8 müsabakaya çıkan deneyimli futbolcu, bu maçlarda da 3 gol ve 1 asist kaydetti.

Pelkas'ın yıldızı, tam anlamıyla '10 numara' bölgesinde parladı. Bu rolde başladığı 7 maçta 5 kez tabelaya katkı vermeyi başaran Pelkas, Büyükşehir Belediye Erzurumspor deplasmanında da maç içinde sık sık bu pozisyona kaymış ve bir gol, bir de asist üretmeyi başarmıştı.

 

Orta sahadaki çalışkan görüntüsüyle de dikkatleri üzerine çeken Pelkas, hücum hattının çeşitli bölgelerinde oynayan takım üyeleri içinde 'en çok sahipsiz top kazanan' futbolcu olarak fark yaratıyor.

En iyi sezonunu tekrarlıyor

Sarı-lacivertli formayla 9'u ligde olmak üzere 10 kez tabelaya etki etmeyi başaran Pelkas, en iyi sezonunu tekrarlıyor.

Yunanistan Ligi serüveninin en iyi derecesini 8 gol ve 7 asist ürettiği 2017-2018 sezonunda geliştiren yıldız oyuncu, o dönemden beri en yüksek istatistikleri yakalamayı başardı. Sarı-lacivertli formayla 15 lig maçına çıkan Pelkas, 15 maçlık periyotlar baz alındığında, 2017-2018 sezonuyla aynı sayıda gol ve asist katkısı veriyor. 

Pelkas'la takım daha golcü

Geride kalan 20 haftada, rakip fileleri 42 kez havalandıran Fenerbahçe'de Pelkas'ın varlığı ve yokluğu, gol sayılarını direkt olarak etkilemiş durumda.

 

Yunan futbolcunun süre aldığı müsabakalarda maç başı ortalama 2,26 gol bulan Fenerbahçe, yıldızından yoksun olduğu karşılaşmalarda 1,6'lık ortalama yakalayabildi. Senegalli forvet Mame Thiam'la da büyük bir uyum yakalayan Pelkas, golcü futbolcunun fileleri sarstığı 6 şutun 3'ünde pozisyonun hazırlayıcısı oldu. Pelkas ayrıca, Hes Kablo Kayserispor karşılaşmasında Thiam'a, Samatta'ya yaptığı asist öncesi pozisyonu hazırlayan isimdi.