Mustada Cengiz'in açıklamalarından satır başları

"Sezon sonunda, geçen sene olduğu gibi şampiyon olamadık. Bir golle kaybettik. Böyle komedi bir şey oldu. Biz ikinci defa kendi rekorumuzu egale ettik. Aynı puanla 1. ile bitirdik, gol averajı ile kaybettik.

"Birinci seçimi almama neden, tepki seçimindendir. Geçmiş başkana tepki vardı. Belki kuruldakilerin yarısı beni tanımıyordu, diğer yarısı bilir. Ben o tepki oylarıyla seçimi kazandım ve söz verdim. Şampiyon da olsak seçime gideceğim dedim."

"Bu seçim Galatasaray'ın test seçimi olacak. Galatasaray vefalı mı, Galatasaray fedakar mı? Bunlar test edilecek."

"Ben kimseye oy atın demem. Bana oy atın da demedim hiç. Bana destek olun da demedim. Sadece, parasal destek istedim. En büyük destek, Abdurrahim Albayrak'tan geldi."

"Futbolculara borcumuz yok, onu da söyleyeyim."

"İki futbolcumuz problemliydi. Birini ihraç ettik, yönetime hakaret ettiği için. Kötü oynadığı için ihraç etmedik. Taraftara kalsa bir an evvel gönderin diyorlardı. Aynı taraftarların bir bölümü 'Niye gönderdiniz?' dedi."

"4 yıl bizim Avrupa kupalarına katılmamıza izin verdiler. O bize, 2 yılda yaklaşık 80 milyon avro katkı getirdi. Onun yan gelirleriyle birlikte 100-120 milyon avro olabilir. Çünkü marka değeriniz artıyor."

"Tarihin en iyi savunmasını yaptınız dediler, özel olarak. Adamlar 70 yaşın üstünde, oturdular 3.5 saat bizi dinlediler. Böyle bir şey olamaz. Tarihlerinde ilk defa, bir takıma ikinci defa ceza vererek, yapılandırma anlaşması yaptı."

"Maalesef başarılı olamadık. Bir tek aklıma gelen, çok da ağrıma giden şey var. Real Madrid ve PSG maçlarında, içeriye girmedim aralarda. Utandım ya. Kimden utandım biliyor musunuz? Taraftarlardan utandım. Biz bunu hak etmedik dedim."

"Taraftarlardan özür dilerim. Her iki kupada başarılı olamadık. Ya orta saha yoktu, ya forvet yoktu ya da defans yoktu. Tabii defans yok denen takım en az golü yedi. Forvet yokken en fazla golü attık."

"Beni eleştirin ama hakaret etmeyin. Benim tek bir hakaretimi göremezsiniz. Her konuşmamda, önce teşekkür ettim."

"Biz, Abdurrahim Albayrak ile her ay 200-300 bin veriyoruz. Hanım şimdi bunu bilmiyordu, duymuştur. Başkan adayları ceplerini hazırlasınlar.

"Üç liste vermiş ya, o üç liste seçime girebilir. Tüzükte açık olarak, tam okumuyorlar. 'İptal' yazıyor. Biz bunu değerli hukukçularla konuştuk zaten. Günlerce konuştuk. Biz sorumluluk sahibiyiz. Ben girmeyeceğimi ilan ettim zaten."

Sen niye iptal istemeyip, erteleme istiyorsun? Erteleme olursa ne olacak? Üç liste girecek. Öbürünün hiç hakkı yok. Işın Çelebi son anda liste verdi, giremeyecekti. Belki başka değerli arkadaşımız aday olacak. Beni mahkemeye verseler, niye iptal etmedin derler."

"Eski yönetimlerden kaynaklanan çok fazla faiz vardı. Büyük ölçüde kapattık. Ceyhun Gülselam'ın menajerinin parasını ödedik ve tahtamız kapandı.