50 kg'da Evin Demirhan seribaşı avantajıyla direkt olarak yükseldiği çeyrek finalde Finlandiyalı Taru Marketta Vainionpaeae'yi (11-0) sayı tuşuyla yendi. Yarı finalde de Fransız Julie Sabatie'yi (5-1) yenen Demirhan finale yükselerek olimpiyat kotası aldı. Milli güreşçi finalde Avrupa şampiyonu Bulgar Miglena Selishka ile karşılaşacak. 

62 kg'da Elif Jale Yeşilırmak ve 57 kg'da Bedia Gün ise yarı finalde rakiplerine şanssız bir şekilde yenilerek kota alma şansını kaybetti. Serbest stil 67 kg'da Selahattin Kılıçsallayan repesajda İngiliz Ramm'ı sayı tuşuyla ve Moldovalı Maksim Sacultan'ı (5-3) yenerek 3'üncü oldu.

86 kg'da Osman Göçen, Belaruslu Ali Shabanau ve 97 kg'da Süleyman Karadeniz finalde Belarus Aleksandr Hushtyn'e (4-3) yenilerek gümüş madalya kazandı ve Tokyo Olimpiyatları'na kota hakkı kazandı.

Grekoromen stil yarın başlıyor

Serbest ve kadınlar müsabakalarının ardından grekoromen stilde de heyecan yarın başlıyor. 60 kg'da Kerem Kamal ilk turda Gürcü Irakli Dzimistarishvili, 67 kg'da Atakan Yüksel Hırvat rakibi Danijel Janecic ile, 77 kg'da Fatih Cengiz ilk turda Bulgar Aik Mnatsakanian ile, 87 kg'da da Metehan Başar ilk turda Dünya Şampiyonu Gürcü Lasha Gobadze ile karşılaşacak.

Bakan Kasapoğlu, Tokyo Olimpiyatları'na kota alan milli güreşçi Evin Demirhan'ı kutladı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Tokyo Olimpiyatları'na katılma hakkı kazanan milli güreşçi Evin Demirhan'ı tebrik etti.

Bakan Kasapoğlu, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de devam eden Tokyo Olimpiyatları Avrupa Elemeleri'nde kadınlar 50 kilo yarı finalinde Fransız Julie Sabatie'yi 5-1 mağlup ederek finale yükselen ve Tokyo Olimpiyatları'na kota alan Evin Demirhan için yayımladığı tebrik mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de devam eden 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Elemeleri'nde milli güreşçilerimizden güzel haberler gelmeye devam ediyor. Kadınlar 50 kiloda Tokyo 2020 vizesi alan milli sporcumuz Evin Demirhan, önemli bir başarıya imza atarak bizlere büyük bir mutluluk yaşattı. Evin Demirhan'ı gönülden tebrik ediyor, elemelerde mücadele edecek diğer milli sporcularımıza başarılar diliyorum."