Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) E Grubu mücadelesinde Slovakya ile İspanya karşı karşıya geldi. Slovakya'nın kendi kalesine 2 gol attığı mücadeleden İspanya, 5-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Slovakya kendini vurdu!

Turnuvanın ev sahiplerinden İspanya, Slovakya ile Sevilla kentindeki Sevilla Olimpiyat Stadı'nda karşılaştı.

TRT1, TRT 4K ve trtizle.com'dan canlı yayınlanan karşılaşmaya baskılı başlayan İspanya, mücadelenin ilk dakikalarında penaltı kazandı. Topun başına geçen Alvaro Morata'nın 12. dakikadaki penaltı vuruşunu Slovakya kalecisi Martin Dubravka kurtardı.

Penaltıyı kurtaran Dubravka, sonrasında büyük bir hata yaparak kendi kalesine gol attı. İspanya'da Pablo Sarabia'nın ceza sahası çizgisinden sert şutunda direğe çarpıp havalanan topu kornere çelmek isteyen Dubravka, meşin yuvarlağı yanlışlıkla kendi kalesine doğru yumrukladı ve İspanya, 30. dakikada 1-0 öne geçti.

İspanya'da Gerard Moreno'nun ceza sahası sağ çizgisinden kale önüne yaptığı ortaya iyi yükselen Aymeric Laporte, düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara göndererek 45+3. dakikada İspanya'yı 2-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci devrede oyunu tamamen kontrolü altında tutan Boğalar, 56. dakikada Sarabia, 67. dakikada Ferran Torres, 71. dakikada Juraj Kucka'nın (kendi kalesine) golleriyle rakibini 5-0 yendi.

Bu sonuçla İspanya, E Grubu'nu 5 puanla ikinci sırada tamamlayarak son 16 turuna kaldı. Boğalar, EURO 2020'de şu ana kadar oynanan karşılaşmadaki en farklı skora da imza attı. 

3 puanda kalan Slovakya ise grubu 3. sırada tamamladı ve turnuvaya veda etti.