Avrupa Futbol Şampiyonası'nda son 16 turu heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Hırvatistan-İspanya maçının ardından Fransa ile İsviçre arasında oynanan mücadele de gol düellosuna sahne oldu. 

Bükreş'te Arena Națională'daki karşılaşmanın 90 dakikası 3-3 bitti. 

Mücadelenin 15. dakikasında İsviçre, Seferovic'in golüyle 1-0 öne geçti. Horozlar bu golün şokunu uzun süre atamadı. Karşılaşmanın 55. dakikasında İsviçre, Rodriguez'in kullandığı penaltı atışından yararlanamadı. Farkı ikiye çıkarma fırsatını kaçıran İsviçre, bu dakikadan sonra kalesinde iki gol gördü. 

Penaltıdan sonra adeta uyanan Fransa, Benzema'nın 57 ve 59. dakikalarda attığı gollerle skoru 2-1'e getirdi. 75. dakikada ise Pogba ceza sahası dışından attığı muhteşem golle farkı ikiye çıkardı: 3-1. 

Oyundan kopmayan İsviçre'de Seferovic tekrar sahneye çıktı. Golcü oyuncu 81'de skoru 3-2'ye getirdi. 90. dakikada Gavranovic maçı uzatmalara götüren golü kaydetti: 3-3.

Uzatma dakikalarında gol olmayınca penaltılar çeyrek finalisti belirledi. 5 penaltının tamamını gole çeviren İsviçre, Mbappe'nin son penaltıyı kaçırması sonrası çeyrek finalde İspanya'nın rakibi oldu. 

trtspor