Fenerbahçe Beko’nun Çek yıldızı Jan Vesely, bu sezon THY Avrupa Ligi’nin "En Değerli Oyuncu"su olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Vesely, 18 hafta sonunda maç başına 22 verimlilik puanı ile THY Avrupa Ligi’nin en değerli oyuncusu konumunda bulunuyor.

Takımıyla beşinci sezonunu geçiren Vesely’nin en önemli gelişimi serbest atışlarda oldu. CSKA Moskova'ya kaptırılan şampiyonluk maçında 10’da 1'lik isabetle oynayan Çek yıldız, bu sezon serbest atışlarda yüzde 84'lük oran yakaladı.

Khimki maçında attığı 17 sayıyla 2 bin sayı barajını geçen Vesely, Avrupa Ligi tarihinde bunu başaran 30. oyuncu oldu. Hücum ribaundlarında da çok etkili olan yıldız oyuncu, Avrupa Ligi’nde toplamda 390 hücum ribaundu ile bu alanda tüm zamanlarda Mirsad Türkcan’ın önünde yedinci sıraya yerleşti.

Vesely, gelişimini asist ortalamasına da yansıttı ve 2,8 ortalama yakaladı.

Obradovic'ten Vesely'e övgü

Fenerbahçe Başantrenörü Fenerbahçe Beko'nun başantrenörü Zeljko Obradovic de Vesely'nin yakaladığı bu başarılı grafiğe dikkat çekerek,‘’Bir oyun kurucu gibi beyni var, oyunu diğer oyuncuların göremediği gibi görebiliyor’’ dedi.

Fenerbahçe Beko’nun oynadığı 5 maçı da kazandığı Aralık ayında, takımına büyük katkı veren Vesely, 23,6 verimlilik puanıyla en değerli oyuncu seçilmişti.  

trtspor