Vodafone Park'ta oynanan mücadelede Beşiktaş, 15. dakikada Rachid Ghezzal'in asistinde Vincent Aboubakar'la golü buldu. 72. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Aboubakar, bu kez Cyle Larin'in asistinde topu ağlara gönderdi ve takımı adına farkı 2'ye yükseltti.

Cezayirli futbolcu Ghezzal ligde 11. asistini yaparken, Kamerunlu golcü Aboubakar ise 15. golünü attı.

Gaziantep Futbol Kulübü'nün tek sayısı ise 90. dakikada penaltıdan Nouha Dicko ile geldi.

Geride kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş, sahasında Gaziantep Futbol Kulübü'nü 2-1 mağlup etti. Siyah-beyazlılar, ligde 60 puanla liderliğe yükseldi. Gaziantep temsilcisi ise 43 puanda kaldı.

Galibiyet serisi 5 maça çıktı

Siyah-beyazlılar ligde üst üste 5. galibiyetini aldı.

Trabzonspor ve Fraport TAV Antalyaspor'a puan kaybettikten sonra oynadığı İttifak Holding Konyaspor, Gençlerbirliği, Yukatel Denizlispor ve Yeni Malatyaspor maçlarının tamamını kazanan siyah-beyazlılar, Gaziantep'i de mağlup ederek bu süreçte 15 puan topladı.

4 maç sonra gol yedi

Ligde oynadığı son 4 maçta gol yemeyen Beşiktaş, Gaziantep maçında kalesinde gol gördü.

Karşılaşmanın 89. dakikasında kaleci Ersin Destanoğlu'nun Dicko'ya ceza sahası içinde yaptığı müdahalenin ardından hakem Mete Kalkavan penaltı noktasını gösterdi.

Penaltı vuruşunda topun başına geçen Dicko, meşin yuvarlağı ağlara göndererek siyah-beyazlıların 4 maçlık gol yememe serisine nokta koydu.

Gaziantep direğe takıldı

Dicko'nun penaltıdan attığı golün ardından beraberlik için Beşiktaş kalesine yüklenen Gaziantep son dakikalarda direği geçemedi.

Gelişen atakta ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Ribeiro De Souza'nın dar açıdan vuruşunda meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına geri döndü.

Sergen Yalçın cezalı duruma düştü

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın karşılaşmanın 52. dakikasında sarı kart gördü ve toplamda dört sarı karta ulaşarak cezalı duruma düştü.

Gaziantep'in kazandığı faul sonrası itirazlarını sürdüren Yalçın'a hakem Mete Kalkavan sarı kart gösterdi. Sarı kart cezalısı olan Sergen Yalçın, Medipol Başakşehir maçında kulübede görev yapamayacak.

 

Aboubakar galibiyeti getirdi

Yeni Malatyaspor maçında suskun kalan Vincent Aboubakar, 15 ve 72. dakikalarda attığı gollerle Beşiktaş'a galibiyeti getiren isim oldu.

Gol sayısını 15'e yükselten Kamerunlu futbolcu, siyah-beyazlı ekibin diğer golcüsü Cyle Larin'in önüne geçerek takımın en golcü ismi konumuna yerleşti.