Spor Toto Süper Lig’in 29. hafta açılış mücadelesinde Kasımpaşa, Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda 19 Nisan Cuma günü saat 20.30'da sahasında Bursaspor ile karşı karşıya gelecek.

Bu müsabakayla iki takım Süper Lig tarihinde 20. kez kozlarını paylaşacak. Spor Toto Süper Lig’de 28 hafta geride kalırken Kasımpaşa, 11 galibiyet, 4 beraberlik ve 13 mağlubiyet ile 11. sırada yer alıyor. Bursa temsilcisi ise aldığı 5 galibiyet, 13 beraberlik ve 10 mağlubiyet ile 15. sırada bulunuyor. 

Süper Lig'de 4 maçlık yenilmezlik serisinin ardından son hafta deplasmanda Antalyaspor'a 1-0 mağlup olan lacivert-beyazlılar, Bursaspor karşısında kazanarak yeniden çıkışa geçmek istiyor.

Teknik direktör Mustafa Denizli yönetimindeki Kasımpaşa, karşılaşma öncesinde 37 puanla 9. sırada bulunuyor.

Seride Bursaspor üstün
Süper Lig tarihinde Kasımpaşa, 19 kez Bursaspor ile rakip oldu. 19 müsabakada yeşil-beyazlı ekibin üstünlüğü bulunuyor. 10 mücadeleyi Bursaspor kazanırken, 6 maçta ise 3 puana uzanan taraf Kasımpaşa oldu. 3 karşılaşma da beraberlikle tamamlandı.

Kasımpaşa’nın Koita faktörü

Kasımpaşa’nın Fransız golcüsü Fode Koita, lacivert-beyazlılarda son haftaların en golcü isimleri arasında. Koita, Akhisarspor ve Erzurumspor mücadelelerinde attığı gollerle dikkatleri üzerine çekti. Fransız futbolcu Bursaspor karşısında da Teknik Direktör Mustafa Denizli’nin sahaya sürmesi durumunda gol arayacak.

Kasımpaşa’da 5 isim sarı kart ceza sınırında

Kasımpaşa’da 5 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Lacivert-beyazlı ekipte Ben Youssef, Josue Sa, Perica, Sadiku ve Veysel Bursaspor maçında sarı kart görmeleri durumunda Malatyaspor deplasmanında forma giyemeyecek.

Kaynak: trtspor