2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na yaklaşırken, okçulukta da dünyanın en iyileri Dünya Kupası serisinde boy gösteriyor. Şanghay’daki ikinci ayak yarışlarına katılan Milli Takımımız, 3. günün sonunda başarılı sonuçlara imza attı. Takımlar kategorisinde 1 final ve 2 üçüncülük maçına çıkma şansı yakalayan Türkiye, bireyselde de 1 bronz için mücadele verecek.

Takım finalinde rakip Tayvan

Mete Gazoz, Samet Ak ve Fatih Bozlar’dan oluşan Klasik Yay Erkek Takımımız yarı finalde Bangladeş’i 5-3 yenerek finale yükseldi. Klasik yay ekibimiz pazar günü TSİ 05.50’de başlayacak finalde Tayvan’la karşılaşacak. Makaralı yayda takımlarımız çifte final yaptı.

Makaralı yayda 3 bronz

maçı Evren Çağıran, Süleyman Araz ve Muhammed Yetim’den oluşan Makaralı Yay Erkek Takımımız yarı finalde Güney Kore’ye 235-234, Yeşim Bostan, Gizem Elmaağaçlı ve İpek Tomruk’tan oluşan Makaralı Yay Kadın Takımımız da yarı finalde yine Güney Kore 236-231 yenilerek üçüncülük maçına kaldı.

İki takımımız da yarın arenaya çıkacak. Kızlar TSİ 04.30’da Tayvan’la, erkekler de TSİ 05.20’de Çin’le karşılaşacak. Bireyselde makaralı yay kategorisinde Evren Çağıran yarın TSİ 10.00’da El Salvador ’dan Roberto Hernandez’le ile bronz madalya mücadelesi verecek. Öte yandan karışık takım müsabakaları yarın yapılacak.

fanatik