Memur olmak isteyen adaylar KPSS başvuru tarihlerini yoğun olarak araştırıyor. Salgın hastalık sebebiyle ÖSYM 2020 yılında yapılacak sınavların tarihlerin de değişikliğe gitti. Sınav tarihlerinde yapılan değişiklikler ile birlikte başvuru tarihleri adaylar tarafından sıkça aratılıyor. 4 yıllık üniversite mezunu adayların gireceği KPSS lisans her yıl düzenlenirken KPSS ön lisans ve ortaöğretim sınavları çift yıllarda yapılıyor. KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek Sınavı bu yıl 6 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek. Peki KPSS lisans, KPSS ön lisans başvuruları ne zaman? İşte ÖSYM tarafından yayınlanan 2020 sınav takvimi...

 

KPSS BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!
-4 yıllık üniversite mezunlarının hazırlandığı KPSS lisans sınavı başvuruları 30 Haziran- 13 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. 

-Meslek Yüksekokulları ve üniversitelerin 2 yıllık ön lisans programlarından mezun olan veya mezun olma şartlarını yerine getirmiş 2. sınıf öğrencilerinin gireceği KPSS Ön lisans sınavı başvuruları 21 Ağustos- 2 Eylül tarihlerinde yapılacak.

-Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan eğitim kurumlarında kadrolu öğretmen olmak isteyen adayların hazırlandığı KPSS ÖABT 30 Haziran - 13 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

-Lise mezunu adayların gireceği ve çift yıllarda düzenlenen KPSS Ortaöğretim Başvuruları 15-30 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

 

KPSS LİSANS, ÖN LİSANS VE ORTAÖĞRETİM SINAV TARİHLERİ


KPSS Alan Bilgisi 1 .gün sınavı 12 Eylül Cumartesi

KPSS Alan Bilgisi 2.gün sınavı 13 Eylül Pazar 

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 20 Eylül Pazar 

KPSS Ön Lisans Sınavı 25 Ekim Pazar 

KPSS Ortaöğretim (lise) Sınavı 22 Kasım Pazar 

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavı 27 Aralık Pazar