Lakros sporu kuralları
Lakros’ta erkekler kapalı sahalarda 6, açık sahalarda 10 kişilik takımlarla mücadele ederler. Açık sahada oynanan oyunlarda 1 kaleci, 3 savunma, 3 orta saha ve 3 hücum oyuncusu bulunur. Erkeklerde fiziksel müdahalelere izin verildiği için baş, omuz ve göğüs bölgelerinde koruma ekipmanları bulunur.
Orta saha ve hücum oyuncularının sopaları kısa sopa olarak adlandırılır ve yaklaşık 1 m uzunluğundadır. Savunma oyuncularının sopalarıysa uzun sopa olarak adlandırılır ve 1,3 m ile 1,8 m arasında bir uzunluğa sahiptir. Bu sopaların ağ genişlikleri ise 17 cm’dir. Kalecilerde ise 1 m ile 1,8 m arasında bir uzunluğa sahip olan sopanın ağ genişliği yaklaşık 30 cm’dir.
Lakros, kadınlarda ise 12 kişilik takımlarla açık sahada oynanır. Fiziksel müdahaleler “faul” olarak değerlendirilir. Bu sebeple, ekipman olarak genelde sadece gözlük kullanılır.

Lakros sahası 100 m boyunda ve 64 m enindedir. Sınır çizgilerinden 14 m içeride iki kale bulunur. Her bir kalenin eni ve boyu 180 cm’dir. Kalelerin etrafında bulunan 5,5 m çapındaki dairelere kale alanı adı verilir. Lakros topunun çapı 20 cm'dir. Ağırlıysa 125 ve 145 gr arasında değişir. Savunma oyuncusu ve kaleci topla birlikte kale alanı içerisinde yalnızca 4 saniye kalabilir.
Lakros müsabakaları, 15’er dakikalık 4 çeyrek üzerinden oynanır. Oyun sona erdiğinde en fazla sayıya sahip olan takım karşılaşmanın galibi olur.