Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi'nin oyun tarzı olarak en farklı stile sahip ekiplerinden Alba Berlin maçı öncesinde Shane Larkin dışında herhangi bir eksiği olmadan çıktı parkeye.

Karşılaşmaya ilk iki maçta takımın iki önemli zayıf noktası olan pota altında hareketli bacakları olan Alman pivot Tibor Pleiss'ı tercih ederek başlayan Ergin Ataman bu tercihi ile takımının ilk çeyreği rahat geçmesini sağladı. Pota altında Pleiss 'ın etkili birebir oyunları sayesinde Anadolu Efes guardlarına yapılan yardım savunmasının da önü kesilmiş oldu ve gerek Micic'in gerekse Pleiss'ın birebir oyunları ile Anadolu Efes Alba Berlin potasını cevher gibi işlemeyi başardı ve farkı periyodun ortalarında çift hanelere çıkarmayı başardı. Ev sahibi takım geçen sene takımdan ayrılan keskin şutör Giedraitis'in yerine alınan Marcus Ericsson'ın Üstüste bulduğu üçlükler ile maça tutunmaya çalışsa da Efes yaptığı düzenli hücum ve top paylaşımları ile dışarıda da Singleton'ı çok iyi bularak rakibin denge kurmasına izin vermedi ve Anadolu Efes ilk periyodu 15 sayı gibi bir farkla önde geçmeyi başardı.

 

İkinci çeyrekte pota altında Dunston 'ı oyuna alarak ilk çeyreğin yıldızı Pleiss'ı dinlendirerek başlayan Anadolu Efes pota altında rüzgarı arkasına almaya devam etti. İlk çeyrekte sayısı olmayan Dunston kurduğu fiziksel ve ofansif üstünlük ile rakip takımı boyalı alanda bozguna uğrattı. Bulduğu bloklar ile rakibi üçlük çizgisinin dışına itmeyi başaran Amerikalı pivot bulduğu pota altı sayıları ile de ilk yarıda takımın en skorer oyuncusu oldu. Rakip takımın adeta şut antrenmanı yaptığı, istikrarsız ve rastgele denediği atışlarla oyundan düşmesini iyi değerlendiren ve as oyuncularını dinlendirme şansı bulan Anadolu Efes benchten gelen Moerman ve Buğrahan Tuncer 'den de sayılar bulmayı başarınca fark daha da açılmaya başladı ve ekibimiz ilk yarıyı 18 sayı önde kapatmayı başardı.

İkinci yarıya ilk yarının aksine daha derli toplu başlayan takım Alba Berlin oldu. Anadolu Efes'in üstüste hücumlardan boş dönmesini klasik oyun tarzları olan hızlı hücum sayıları ile cezalandıran Alba Berlin'e yanıt Krunoslav Simon'dan geldi. Yaptığı asist ve bulduğu üçlükle takımı oyunda tutmayı bir şekilde başaran Simon sayesinde Anadolu Efes farkı korumayı başardı. Skor ve oyun anlamında kısır ve sıkıcı geçen üçüncü çeyrek sonunda Anadolu Efes son periyoda önde girdi.

 

Son çeyreğin başında oldukça sert ikili baskı savunması ile ekibimizi yormayı başaran Alba Berlin Alman milli takımının da as oyuncusu olan Maodo Lo ile temsilcimizi cezalandırmayı başardı ve fark ilk 4 dakikada 12 sayıya kadar indi. Bu andan itibaren Simon 'un içeriye penetre ederek yaptığı üçlük asitleri ve Pleiss'ın bulduğu hücum rebaundları sonrası gelen sayılar ile oyununu ev sahibi ekibe kabul ettiren temsilcimiz, Vasilje Micic'in de asist şovu ile farkı tekrar 20 sayıya kadar çıkararak maçı da 93-72 kazanmayı başardı.

Maçın kırılma noktalarına değinecek olursak ; İlk iki maçta pota altında oldukça kırılgan bir oyun sergileyen ve bu alanda yüzde ellinin üzerinde sayı yiyen Anadolu Efes ;bu maçta yaptığı boyalı alan savunması henüz maçın başında meyvelerini vermeyi başardı ve maçı ilk çeyrekte koparmayı başardı diyebiliriz. Tabiki bu boyalı alan hakimiyetinde çabuk ayaklarını kullanmayı başaran Tibor Pleiss ve onun yokluğunda bulduğu bloklar ve özellikle ikinci çeyrekte gösterdiği skorer oyun ile Bryant Dunston başrolde.

Galibiyette bir diğer aslan payını ise Euroleague 'in asist canavarı Vasilje Micic'e vermekte fayda var. Bulduğu 13 sayı 13 rebaund ile double double yaparak geçtiğimiz sezona nazire yapan Sırp guard bizlere etkili bir pota altı oyunu oynandığında ve üzerine yardım savunması gelmediğinde ne kadar etkili olabileceğini tekrar göstermiş oldu. Yine Micic 'in Larkin yokluğunda ilk defa bu kadar etkili bir performans gösterdiğini de bir yere not etmekte fayda var.

 

Dış atışlardan ziyade hızlı hücumlar ve pota altı oyunlar ile yani gerçek Anadolu Efes oyunu ile sayılar bulan ekibimiz normale dönüşün sinyallerini hepimize verdi.

Ergin Ataman'ın da sezon başında kendi takımı için dediği 'Takımım henüz sezona hazır değil ancak iyiye gidiyoruz' ifadesini doğrulayan karşılaşma bizlere gelecek adına ümit verdi.

Umarız ki Larkin' in gelmesi ile takım daha da güçlenir ve Anadolu Efes galibiyet serileri yakalayarak yeniden üst sıralara tutunmayı başarır.

TRTSPOR