LGS kapsamındaki merkezi sınavda 42 farklı ilden 181 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.


LGS kapsamındaki merkezi sınavda kız öğrenciler, matematik dışındaki tüm alt testlerde erkek öğrencilerden başarılı oldu.

LGS kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları, sınav performansı ile öğrencilerin okuldaki başarılarının güçlü bağlantıya sahip olduğunu gösterdi.

SINAV SONUCUNUZU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN...

UZMANLARDAN TERCİH ÖNERİSİ

Liseler için tercih süreci devam ederken Mektebim Koleji Rehberlik Koordinatörü Tuba Kıncak lisenin bireyin mesleki kimliğini ararken geleceğine büyük ölçüde yön veren değişkenlerin başında yer aldığını belirtti.

Bu dönemin kariyer açısından önemini vurgulayan Kıncak, “Aslında birey, kariyer tasarımıyla ilk defa hayatının bu döneminde bilinç düzeyi artmış bir şekilde karşılaşmaktadır. Bu yönerge, sınav sonucuyla yerleşmek isteyen öğrenciler için başlangıçtaki ilk adımdır. Özetle tercih rekabetindeki ilk değişken, sınav sonucunun diğer öğrencilerin sınav sonuçlarına olan sıralama üstünlüğüdür” dedi.

“GELECEĞİNİ NASIL ŞEKİLLENDİRMEK İSTEDİĞİNE KARAR VERMELİ”

Sınavla oluşan sıralama sonrasında ortaya çıkan seçeneklerin doğrultusunda öğrenciler tercih listelerini nasıl oluşturması, hangi kriterlere dikkat etmesi gerektiğini de söyleyen Kıncak, “Öğrencinin, ailesinin desteği ile cevaplayacağı anahtar sorular “Geleceğimi nasıl tasarlamak istiyorum? Hayattan beklentilerim neler? Kendimi nerede ve hangi koşullarda mutlu hissedebilirim?” şeklinde sıralanabilir. Birey bu cevapları ararken doğduğu andan itibaren bütün gelişimini izleme fırsatı bulmuş ebeveynlere büyük roller düşmektedir. Çocuğu tanımak ne kadar önemli ise ergenliğin “kimlik arayışının” başladığı bu dönemde çocuğun karmaşalarını anlamak da bir o kadar önemlidir” dedi.

Yedi Gündem