Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan bugün Cnntürk'teki canlı yayınına konuk oldu, gündeme ilişkin konulara yönelik açıklamalarda bulundu.  Bu konulardan birisi de öğretmen atamasıydı.

Sunuculardan Hakan Çelik "Öğretmenlere söz verdik bu konuyu dile getiricez" dedi ve "Ziya Selçuk’la iki kez program yaptım son dönemde Sayın Bakanda not aldığını söyledi ama konu yine dönüp sizi buldu" deyip atama hakkında soru sordu.

Lütfi Elvan'da ilk kez öğretmen atamasına yönelik açıklama yaptı. Konuşmalarından satır başları şu şekilde:

"Biz 18 yıllık süreçte 665 bin öğretmen ataması gerçekleştirdik"

 - Biz iktidara geldiğimizde 665 bin öğretmen ataması gerçekleştirdik bu küçümsenecek bir rakam değil. Bu yıl için elbette öğretmenlerimize saygımız sonsuz bizde elimizden geleni mutlaka yapıcaz.

Bu yıl ki programımız 20 bin öğretmen üzerinde bir program var. Bütçeye baktığımızda böyle bir programımız var ama tabiki bunu değerlendireceğiz."

"Cumhurbaşkanımızla bu konuyu görüşüyorum"

- Bu konuda sayın cumhurbaşkanımızın değerlendirmelerini alacağız inşallah bütçemizin biraz daha iyileşmesi halinde biz elbette öğremenlerimize destek vermek isteriz, katkı sağlamak isteriz bu sayıyı daha da artırmak isteriz.

Bizim temel yaklaşımımız bu zaten vatandaşla bütünleşen bir yaklaşımımz var.

"Biz hiç kimseye tepeden bakan bir yaklaşım içerisinde değiliz"

- Sayın cumhurbaşkanımız hatırlayınız biz milletin hizmetkarı olmak için yola çıktık dedi. Biz milletin hizmetkarıyız, millete hizmet etmek bizim boynumuzun borcu. Bunu yerine getirmekle yükümlüyüz.

"Biz elimizden gelen çabayı göstereceğiz sabırlı olsunlar"

- Biz elimizden gelen çabayı göstereceğiz sabırlı olsunlar inşallah bakalım önümüzdeki süreç ne gösterir onun için şu an buradan çok net bir şey söylemem mümkün değil onun için meselelere bir bütün olarak bakmak gerekiyor.

Tek taraftan bakarak sorunları çözmek mümkün değil ama öğretmenlerimiz için elimizden gelen her şeyi yapacağız