Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, hem pandemi döneminde hem sözleşme yenilerken maaşında yaptığı indirimlerle Fernando Muslera'nın gerçek bir kaptan gibi davrandığını söyledi.

Mustafa Cengiz, Christian Luyindama, Marcao, Mustafa Muhammed'in sözleşmeleriyle ilgili bir soru üzerine, "Bizim değer verdiğimiz futbolcular. Eşik, taban, tavan fiyat yok, o anda kulübün mali yapısına bağlı. Bütün bunlar ciddi faktörler. Bir yapılandırma da imzalayacağız. Ana şartlardan biri bütçemizi önemli ölçüde düşürmek. Ben tekrar Muslera'ya teşekkür ediyorum. Maaşını 3 milyon 750 bin Avrodan 2,5 milyon Avroya indirdi. Müthiş bir indirim. Pandemide de önderlik yaptı, gerçek kaptanlık yaptı bize. 3 kuruşun peşine düşmedi. Kendisine çok iyi teklifler olmasına rağmen. Bize ihtar çekmedi." diye konuştu.

"Belhanda yönetimin aldığı bir karar. Hocamız tuzağa düşmedi"

Mustafa Cengiz'in Younes Belhanda'nın sözleşmesinin feshedilmesinin yönetimin kararı olduğunu kaydetti.

Cengiz, bazı çevrelerin yönetimle teknik direktör Fatih Terim'i karşı karşıya getirmeye çalıştığını savunarak, "Bizim onay makamımız genel kuruldur. Hocamızın her şeyle ilgili bilgisi var, asla bir sorunumuz yok. Hocamızı da zor duruma düşürmeye çalışıyorlar. Hocamız bu tuzağa düşmedi." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi

Süper Lig'de bu hafta oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisiyle ilgili soruya Başkan Cengiz, "İki takım da değerli rakibimiz, ikisinin de üzülmemesini dilerim. Rakiplerimiz ne kadar güçlü olursa biz o kadar güçlü oluruz. İkisi de üzülmesin. Orta yolu bulsunlar." şeklinde esprili bir yanıt verdi.