Beden eğitimi öğretmenlerinden gelen şikayetler üzerine her sene yaşanan bu konuyu gündeme taşıyoruz. 

RAPORLAR E-DEVLET ÜZERİNDEN ALINACAK

Sağlık Bakanlık genelge çıkardı ve sağlık raporları velilierin E-devlet üzerinden sevk işlemi yapmasıyla verilmesi gerekirken, Aile Sağlık Merkezlerindeki doktorlar görevini yapmaya imtina edip istisnasız her öğrenciyi tam teşekküllü rapor almaya DEVLET-ÖZEL hastanelere yönlendiriyor.

İKİ KURUM ARASINDA ÇATIŞMA VAR! DOKTORLARIN GENELGEDEN HABERLERİ YOK! RAPOR VERMİYORLAR!

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye rağmen rapor vermek istemeyen doktorlar bu genelgeden haberleri yok! Sağlık raporu almak için giden öğrencilere doktorlar "bunun için biz rapor veremiyoruz, hastaneye gidiniz" diyorlar. Öğrencilerde ya özel hastanelere gidiyor ya da sağlık raporsuz maça çıkıyor. 

GSB ŞİKAYETLERİ DİKKATE ALIYOR MU?

Bu konuda bir çok üyemiz GSB Okul sporlarına mail attıklarını, fakat bu konunun çözümü için hiç bir adım atılmadığını her sene rapor sıkıntısı çektiklerini dile getirdiler. Bu konuda çok skıntı çeken Beden Eğitimi Öğretmenleri GSB den biran önce çözüm bekliyoruz. 

SAĞLIK RAPORU İÇİN TEK HEKİM RAPORU YETERLİ

T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 02.05.2017 tarih ve 23642684-010.99-E.99-835 sayılı Sağlık Raporları Hakkındaki Genelgesi.

İlgi genelgede yer alan hususlar gereği, sağlık raporu almak isteyen sporcularımız Ek-6 da yer alan Durum Bildirir Tek Hekim Raporu için (Aşağıdan İndirebilirsiniz) " Kişiye ait Sağlık Bilgi Formu nu" eksiksiz olarak doldurarak Sağlık Kuruluşlarına başvuru yapmaları gerekmektedir. 

İlgi genelgenin sporcu lisanslarıyla ilgili 5. Maddesi aşağıda sunulmuştur. 

5. Genelge eki Ek-6’da yer alan “Durum Bildirir Tek Hekim Sağlık Raporu nun” birinci basamak sağlık hizmet sunucularında düzenlenmesinde aşağıdaki hükümler geçerlidir:

a) Durum Bildirir Tek Hekim Sağlık Raporu almak için birinci basamak sağlık hizmet sunucularına müracaat edecek kişiler, öncelikle aile sağlığı merkezlerinden ve toplum sağlığı merkezlerinden veya www.thsk.gov.tr adresinden Genelge eki Ek- 6’da yer alan, “Kişisel Sağlık Bilgi Formu” temin edecektir. Başvuru sahibinin bu formda sağlık durumuna (hastalık, şikâyet,  aile öyküsü vb.) ilişkin bilgilerin yer aldığı alanları doldurup imzalaması gerekmektedir. Başvuru sahibi 18 yaş altında ise form, velileri veya yasal temsilcileri tarafından imzalanacaktır. Birinci basamak sağlık kuruluşlarına imzalanmış “Kişisel Sağlık Bilgi Formu” ile başvurmayan kişilerin muayeneleri yapılmayacak, rapor düzenlenmeyecektir.

b) “Kişisel Sağlık Bilgi Formu” aile hekimleri tarafından aile hekimliği biriminde muhafaza edilecektir.

c) Sağlık Bakanlığına bağlı birinci basamak sağlık hizmet sunucularında düzenlenen raporlar için kişilerden ücret talep edilmeyecektir. 

İdareci, Antrenör, Öğretmen, Sporcu ve Velilerimizin bu hususlara dikkat ederek sağlık kuruluşlarına başvurmaları Sağlık Raporu almakta  yaşanan sıkıntıları minimuma indirecektir.

 

GSB ve Sağlık Bakanlığı ortak çalışma yürüttü!

Sporcu lisans, vize ve transfer işlemleri için istenen "Sağlık İzin Belgesi" Sağlık Bakanlığı ile ortak bir karar alınarak yeni bir düzenleme uygulamaya konuldu. 

Yeni genelgeye göre lisans, vize ve transfer işlemleri için muayene yaptıracaklar "Kişiye Ait Sağlık Bilgi Formu"nu (EK-6) doldurup hekime müracaat edecek ve "Durum Bildirir Tek Hekim Sağlık Raporu"nu (EK-5) hekime onaylatıp Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Lisans servisine müracaat edecekler.

 

EK-6 hekimde kalacak, EK-5 ise lisans servisine verilecek.

 

30.09.2019 tarihli Makam Olur'u

Sağlık Raporları Usul ve Esasları Hakkında Yönerge için Tıklayınız

Ekler için Tıklayınız

 

Bir çok üyemiz şikayeti sosyal medyadan yansıdı. Şikayetleri görmek için lütfen tıklayınız...