Uluslararası Halter Federasyonu Olimpik Sıralama Listesi'ni açıkladı. Buna göre milli sporcularımız Nuray Levent ve Ferdi Hardal Tokyo bileti aldı.

Nuray Levent kadınlar 64 kiloda Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazandı. 2734 puan ile sıralamada 9. basamakta yer alan Ay-yıldızlı sporcu, ilk 8'e giremese de Avrupa kıtasının en iyi sporcusu kontenjanından olimpiyat listesine dahil oldu.

Erkekler 61 kiloda ise Ferdi Hardal Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılım hakkı kazandı. Milli sporcu 3028 puanla ilk 8'e girerek doğrudan kota aldı.

3756 puanlı Muhammet Furkan Özbek de Erkekler 67 kilo listesinde 4. basamakta yer aldı. Milli sporcu, Tokyo biletini alan ilk halterci olmuştu.

"Çok şükür 3 kota hedefimize ulaştık"

Olimpiyat kotalarıyla ilgili konuşan Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, "Hedefimiz en kötü ihtimal 3 olur demiştik. Çok şükür 3 kota hedefimize ulaştık." dedi.

Bakan Kasapoğlu'ndan kutlama

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da Tokyo Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı kazanan milli halterciler Nuray Levent ve Ferdi Hardal'ı tebrik etti.

Bakan Kasapoğlu, yayımladığı tebrik mesajında, "Uluslararası Halter Federasyonunun Olimpik Sıralama Listesine göre, 2020 Olimpiyat Oyunları’na katılım hakkı kazanan 64 kilo haltercimiz Nuray Levent ile 61 kilo haltercimiz Ferdi Hardal’ı yürekten kutluyorum. Olimpiyat Oyunlarına kota alarak bizleri gururlandıran milli sporcularımızın başarısında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Nuray Levent ve Ferdi Hardal’a Olimpiyat Oyunları’nda başarılar diliyorum."ifadelerine yer verdi.

TRTSPOR