Cristiano Ronaldo, Juventus'un İtalya Süper Kupası maçında Napoli'yi 2-0 yendiği maçta takımını 1-0 öne geçirdi. Bu gol Portekizli oyuncunun kariyerindeki 760. gol olarak kayıtlara geçti ve Ronaldo tarihin en golcü oyuncusu unvanının sahibi oldu.

Ancak Çekya Futbol Federasyonu bu rekoru tanımıyor. Ülke futbolunun en büyük değeri Josef Bican'a sahip çıkan Çekyalı yetkililer, rekor hesaplamasında yanlışlık olduğunu iddia ediyor. 

Federasyonun tarih ve istatistik komitesi başkanı Jaroslav Kolar'a göre; Bican'ın gol sayısı 821. Efsane oyuncunun resmi maçlarını incelediklerini söyleyen Kolar, Avrupa basınında bahsedilen 759 gol gerçeği yansıtmıyor. 

Benzer bir itirazı Ronaldo'nun 756'ncı golünde Pele de yapmıştı. Juventuslu oyuncunun kendisini geçerek ikinci sıraya yükselmesine itiraz eden Siyah İnci, kariyerinde 1283 gol attığını iddia etti. 

Geçen ay ise Lionel Messi, Barcelona ile bir kulüple en çok gol rekoru kırarken; Pele'nin kulübü Santos itiraz etmişti. Santos, Pele'nin kulüple gol rekorunun 643 değil 1.091 olduğunu duyurmuştu.

NTV SPOR