AXA Sigorta Kadınlar Kupa Voley'de final heyecanı TRT SPOR YILDIZ'da yaşandı.

Fenerbahçe Opet'i 21-25, 25-21, 25-13, 27-29 ve 17-15'lik setlerle 3-2 mağlup eden Vakıfbank, üst üste ikinci toplamda sekizinci şampiyonluğuna ulaştı.

Guidetti'nin öğrencileri yarı finalde Türk Hava Yolları’nı 3-1 yenerek final biletini almıştı. Fenerbahçe Opet ise Eczacıbaşı Dynavit’e set vermeden adını finale yazdırmıştı.

Bu şampiyonlukla VakıfBank, 2022-2023 sezonunda ülkemizi CEV Kupası'nda temsil edecek.

VakıfBank yine kazandı

VakıfBank, bu sezon CEV Şampiyonlar Ligi ve FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası'nın yarı finalinde elediği rakibini, Kupa Volley'in finalinde de yenmeyi başardı.

Bu iki takım kısa süre önce CEV Şampiyonlar Ligi yarı finalinde karşı karşıya gelirken, ilk maçı VakıfBank 3-1 kazanmış, rövanşı Fenerbahçe 3-0 almasına rağmen altın seti kazanan sarı-siyahlılar finale adını yazdırmıştı.

Geçen yılın aralık ayında yine iki takım FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası yarı finalinde karşılaşmış, maçı VakıfBank 3-0 kazanarak finale çıkmış ve sonrasında da şampiyon olmuştu.

VakıfBank, iki önemli organizasyonda geçit vermediği rakibini bu kez Kupa Voley'in finalinde yenerek üstünlüğünü sürdürdü.

trtspor