A Milli Takım'ın teknik direktörü Şenol Güneş, İtalya müsabakasının ardından TRT SPOR'a açıklamalarda bulundu.

Rakibin oyun üstünlüğüne yanıt veremediğimizi ifade eden Güneş, şunları söyledi:

"Açılış maçında ev sahibiyle oynadık. Beklentimiz güzel bir oyun, rakiple kora kor oynayan bir oyun tarzı olmasını düşündük. Rakip bizden üstündü. Özellikle ilk yarıda kontrollü oynamaya çalıştık ama baskılarından çıkamadık. Rakip topu aldığında kolay vermiyor. İlk yarıda oyunu taşıdık, ikinci yarıda yediğimiz gol sonrası oyun kontrolü biraz daha kayboldu. Daha üstün bir rakip vardı. Biz de özellikle savunmadan çıkarken top kayıplarıyla mahkum oynadık. Bizden daha hazır bir takım göründü. Oyunumuzun onlardan geri olduğunu görmüş olduk. Kendi oyunumuzun gerisinde kaldık. Rakip sahaya oyunu yığamadık. Kendi sahasında coşkuyla oynayan bir takıma karşı düşündüğümüz oyunun gerisinde kaldık."

Grupta hedefimizin bitmediği ifade eden deneyimli çalıştırıcı, sözlerini şöyle noktaladı:

"Bugünkü maçta alacağımız 1, 3 puan bize çok katkı yapardı. Oyun olarak güçlü bir takıma karşı kazanmak bize moral ve güç verirdi diye düşünüyorduk. Olmadı, üzgünüz. Önümüzde iki tane müsabaka var, onları kazanmak isteyeceğiz. Futbol maçlar arasında değişkenlik gösterebiliyor. Umuyorum Galler maçında düşüncelerimizi sahaya yansıtıp güzel bir oyun ortaya koyarız."

Maçtan sonra basın toplantısında da konuşan Şenol Güneş, tam olarak istenen oyunun sahaya yansımadığını söyledi.

İtalya’nın fiziksel ve taktiksel olarak daha iyi bir oyun ortaya koyduğunu söyleyen Güneş, “Yüksek tempoda oynadılar. Biz ilk yarıda oyunu tutup hızlı çıkmayı düşünürken zaman zaman geride kaldık. Çıkarken top kayıplarımız rakibe avantaj sağladı. Her şeye rağmen oyunu 2’nci yarıya taşıdık. Yediğimiz golden sonra dağılmalar oldu. Oyunun tamamında hem fizik hem de teknik olarak bizden daha üstün olan İtalya takımı vardı. Hatalarımız bize pahalıya mal oldu. Oyundan ve skordan memnun değilim. Üzgünüz. Daha güzel futbol bekliyordum, o olmadı. Bu maçı kazansak da kaybetsek de yarış devam edecekti. Ev sahibi rakibimize kaybettik. 2 tane önemli maçımız var. Toparlanıp o maçlara hazırlanacağız." dedi.

“Yediğimiz ilk golde direnç düştü"

İtalya’nın topa sahip olduğu bölümlerde oynadığı oyuna cevap veremediklerini söyleyen Güneş, “Oyunun ilk bölümünde 2’nci bölgede iyi durduk. Topu aldığımızda etkili olduk. Rakip topu aldığında kolay kolay vermiyor. Sahayı büyüterek oynuyor. Biz bu konuda rakibimizi kontrol etmemize rağmen çıkışlarda atak sayımız düşük kaldı. Çok top kaybı yaptık. Kendi oyunumuzun altında oynadığımız için rakibimiz de ev sahibi avantajını kullanarak ağırlık gösterdi. Yediğimiz ilk golde direnç düştü” ifadelerini kullandı.

“Bu oyunla puan alsak biz de eleştiri yapacaktık"

Milli takımın bugün oynadığı futbolun aldığı eleştiriler üzerine de düşüncelerini paylaşan tecrübeli teknik adam, “Futbolun skordan ve oyundan ne ben ne de oyuncularım memnun. İyi oynamaya çalıştık ama rakip bizden üstün oynadı. Tam tersi de olabilirdi. Gol atabilseydik her şey değişecekti. Oyun beklentilerin altında kaldığında eleştirileri normal karşılarım. Bu bizim oyuncularımızın kalitesinin kötü olduğunu değil eksik olduğunu gösterir. Oyuncularımla gurur duyuyorum, savaştılar, gayret gösterdiler. Topu iyi kullanamamak, rakibimizin topla oyununa cevap verememek eksiklerimiz oldu. Buradan 1 ya da 3 puan alsak çok iyi olabilirdi. Bu oyunla puan alsak biz de eleştiriyi yapacaktık. Bugün İtalya’yı yenseydik onlardan büyük bir takım olduğumuzu söylemeyecektik” şeklinde konuştu.