Şenol Güneş'in açıklamalarından satır başları

"En geç 1 Haziran'da 26 kişilik kadromuzu açıklayacağız. Şu anda aramızda bulunan 4 oyuncu dışarıda kalacak. Hazırlık maçlarımızın ardından kadromuzu belirleyeceğiz. Pazartesi günü Avrupa'da oynayan tüm oyuncularımızı kampa bekliyoruz. Normalde 31 Mayıs'ta da gönderebilirler."

"Gelecek hafta takım tamamlanınca taktik idmanlar başlayacak. İki de hazırlık maçı yapacağız. Oyuncuların mümkünse tamamını oynatabileceğimiz maçlar olacak."

"Cengiz Ünder burada, takımı izin verdi. Okay, küme düşmesine rağmen WBA bırakmak istemediği için gelemedi. Hukuki hakları var."

"Cengiz Ünder'in fiziksel bir sorunu yok. Oynamamanın verdiği bir moral bozukluğu var. Yetenekli, heyecanlı ve hırslı bir oyuncu."

"2 Haziran'da da buradan Almanya'ya gideceğiz. Orada 8-9 gün kaldıktan sona Roma'ya gidip ilk maçımıza çıkacağız. Sonra da Galler ve İsviçre ile oynayıp gruptaki durumumuzu göreceğiz..."

"İrfan Can Kahveci, hem tedavi oluyor hem de çalışmasını yapıyor. Bireysel antrenmanlara devam ediyor. 3-5 gün içerisinde, normal idmanlara başlayacak."

"Ben güçlü takım olarak Belçika'yı seçmiştim fakat Belçika hükümeti buna izin vermedi. Olmayınca Moldova ve Kuzey İrlanda'yı aldık."

 "Norveç ve Hollanda maçları bizim için önemli bir ölçü. Kapanan takımlara karşı oyun sıkıntımız var. Hazırlık maçları bu yönden avantaj olacak."

"Serdar Dursun'un başarısını önemsiyorum ve tebrik ediyorum. Serdar mı Kenan mı derseniz, şu an Kenan'ı düşünüyorum."

"Direkt başlatsaydım eğer Muhammet ile Adem'i alırdım. Onları bekletmek yerine, kenarda bekleyecekleri için Halil'i dahil ettim."

"Altay Bayındır, geçen seneye göre çok daha iyi bir kaleci. Hata oranı düştü, tecrübe kazandı."

"Avrupa'ya gidecek ilk kaleci, diğerlerine örnek olacaktır."

"Kaleciler yalnız adamlardır. Yalnızlığını da takım içerisinde hissetmeden, takımının yükünü çeker. Savunma gibi görünse de hücumu kaleci başlatır."

"Umarım Lille şampiyon olur. Burak, Yusuf ve Zeki bu mutluluğu hak etti."

"İnsanın nereden nereye geldiğini, nasıl yaptığını anlatabilirsek, gelecekte çok sayıda kaliteli Burak'lar çıkacağını düşünüyorum."