Fenerbahçe derbisinin hazırlıklarına devam eden Beşiktaş’ta teknik direktör Sergen Yalçın, taktik çalışmalara ağırlık veriyor.

Kritik karşılaşmadan galibiyetle ayrılmanın planlarını yapan Yalçın, top rakipteyken oyuncularından savunmayı ileride kurarak, baskı yapmalarını istiyor.

Taktik antrenmanlarda özellikle hücum ve orta sahadaki oyuncularından sürekli pres yapmalarını isteyen deneyimli çalıştırıcı, kazanılacak topları da rakip defansın arkasına attırarak takımını pozisyona sokmak istiyor.

Burak Yılmaz belirziliği

N’Koudou ve Adem Ljajic’in de oynayamayacak olması Sergen Yalçın’ı düşündürüyor. Burak Yılmaz’ın durumu ise belirsizliğini koruyor. Tecrübeli golcü, takımdan ayrı bireysel çalışmalarına devam ediyor. 

Antrenmanlarda kendisini deneyecek Burak Yılmaz, ağrılarının azalması halinde derbide forma giyecek ve siyah beyazlıların en önemli kozu olacak.

Burak’ın oynayamaması ihtimalini düşünen teknik heyet, alternatifler planlar da yapıyor. Bu durumda orta sahayı kalabalık tutacak olan siyah-beyazlılar, santrforsuz olarak sahaya çıkabilir.

Teknik direktör Sergen Yalçın ve yardımcıları, kariyerinde ilk derbisine çıkacak Ersin Destanoğlu ile de özel olarak ilgileniyor.

Kaynak: TRT SPOR