4 yıl daha UEFA Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapacak olan Servet Yardımcı, Ersin Düzen'in sunduğu "Stadyum" programına telefon bağlantısıyla katıldı.


Yardımcı'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Avrupa ve Türk futboluna hizmete devam edeceğiz"

"Seçim iyi geçti. Çok şükür iyi bir oy aldık. Bu oyun alınmasında Türkiye'nin bu coğrafyadaki yeri, Türkiye Futbol Federasyonu'nun gücü ve biz komşu ve diğer federasyonların da sesi oluyoruz. Bu yüzden de tercih ediliyoruz. Hayırlısı olsun. Ülkenin gücü, Türk futbolunun gücü, ülkemizin futbol tarihi çok önemli. Burada beni mutlu eden Almanya ile aynı oyu aldık. İngiltere 1 oyla geçti bizi. Daha iyi olacaktır. Avrupa ve Türk futboluna hizmet etmeye devam edeceğiz."

"EURO 2020 hakemleri İstanbul'da kamp yapacak"

"Kendimi Türk futbolunun hizmetkarı olarak görüyorum. Önemli olan UEFA'daki komitelerde sayı olarak fazla olmamız. Bunu da başardık diye düşünüyorum. Türk olarak bayağı da temsilimiz var artık. Şampiyonlar Ligi'nin alınması önemli. Ayrıca tüm hakemler EURO 2020 için İstanbul'da kalacaklar. İdmanlarını Riva'da yapacaklar. Bu da çok önemli. Avrupa'daki hakemleri İstanbul'da ağırlıyor olmamız da çok önemli. Benim en büyük hüsranım 2024'ü kaybetmemizdi."

"Avrupa Süper Ligi için çözülmeler başladı"

"Resmi olarak değil ama aldığım haberlere göre Manchester City ve Chelsea çekilmiş. Atletico da muhtemelen çekilecekmiş. Bu 12 kulüp diğer paydaşların karşısında duramazdı. Böyle bir özelleşme dünya futbolu için kabul edilemezdi. UEFA Başkanı Ceferin, kulüp başkanlarına seslendi; 'Siz kimsiniz? Futbolu sahipleniyorsunuz. Futbol, parayla satın alınabilecek bir şey değil. Dünya futboluna neler kaybettiriyorsunuz.' diye. Çözülmeler başladı. Daha da büyük yaptırımlar gelecek. Bu cuma bir toplantı yapacağız. Yaptırımları tartışacağız. Hayırlısı oldu bu çözülme gelişmesi..."

"Türkiye'den bir kulübe Avrupa Süper Ligi için davet geldiğini düşünmüyorum"

"Angelli hayal kırıklığı"

"Avrupa Futbol Kulüpler Birliği Başkanı Andrea Angelli çok büyük hayal kırıklığı yarattı. Juventus başkanlığından istifa ettiğini duymadım ama ettiyse de gayet doğal."

"EURO 2020 şehirleri için kritik gün cuma"

"EURO 2020'nin son durumu kesinleşecek. 12 şehrin durumu net değil. Dublin, Bilbo ve Münih seyirci konusunda teyit veremediler. Cuma günü UEFA toplatımızda EURO 2020'nin hangi şehirlerde oynanacağı noktasında karar çıkacak."