Süper Lig'de bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Trabzon şubesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Abdullah Avcı'nın açıklamalarından satır başları

"Oyun kalitesi düşük olsa da sistemimiz bizi ayakta tuttu. Yeni sezon için ekibimizle çalışıyoruz."

"Şampiyonluk bir sonuç ama şampiyon olduktan sonra hedeflere giden, Avrupa’da yarışan bir hale gelmek için daha büyük bir organizasyona ihtiyacımız var."

"Devamlı iyi oynayarak gitmez. Bunu Liverpool'da da Manchester City'de de görüyoruz. Bayern-Stuttgart maçında yüzde 70 Stuttgart oynuyordu. Bu şehir bunu kabul eder mi? Ama şampiyonluk böyle bir şey değil. Güncel oyunda Trabzon gibi oynamak, başka bir şey olmalı."

"Trabzonspor'un genetiğinde yarışmak vardır."

"Kamp, hazırlık maçları, transfer süreci… Bunların hepsinin şu an planları yapılmış halde. Kulübümüzün bütçesi doğrultusunda transferlerimizi gerçekleştireceğiz. Mevcut iyi bir kadromuz var ve onun üstüne neler yapabiliriz ona bakacağız."

Abdullah Avcı: "Geldiğimizde bir sene sonranın, yani bu senenin organizasyonunu yapıyorduk. Şampiyonluk bir sonuç ama şampiyon olduktan sonra hedeflere gitmek, Avrupa’da yarışan bir takım haline gelmek için daha büyük bir organizasyona ihtiyacımız var."

"Tüm taraftarlarımızı Olimpiyat Stadyumu'na bekliyorum."

"Nwakame'nin mukavelesi bitiyordu, ben kendisi ile devam etmek istediğimi söyledim. O da burada devam etmek istediğini söyledi. İnsani olarak çok seviyorum, çok önemli hizmetleri var. Bundan sonrası başkan ve yönetim kurulu arasındaki görüşmelerle sürecek"

"Sevgi, saygı ve iletişimle biz daha iyi hale geleceğiz. Oyunlar 24 saat sonra bitiyor. Bu konuşulanların hiçbirinin içine girmeyeceğim. Girmek hep zarar vermiştir. Doğru örnek olmaya devam edeceğiz."

"Kiralık olan Denswil ve Puchacz için değerlendirmemizi yaptık. 2 haftamız daha var, sonra duyarsınız."

"Şampiyonlar Ligi müziği çok güzel. Organizasyonların en büyüğü, en özeli. Roma Teknik Direktörü Mourinho sezon başında oynadığımız UEFA Konferans Ligi maçından sonra 'Trabzonspor buranın takımı değil' demişti."

"Djaniny ve Vitor Hugo ayrılmak istedi, izin vermedim. Onlarla 6 ay tekrarlarımız vardı. Yeni geleceklerle bir 6 ay daha kaybedemezdim. Şimdi ise bu duyguyu yaşadıkları için teşekkür ettiler."