TFF'nin internet sitesinde yayımlanan "Çanakkale Zaferi'nin 105. yılında şehitlerimizi saygıyla anıyoruz" başlıklı mesajda, şu ifadeler kullanıldı:

"18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 105. yıl dönümünde bize bu toprakları vatan kılan, şanlı destanımızı tarihe 'Çanakkale Geçilmez' diye kazıyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi sonsuz şükran, rahmet ve minnetle anıyoruz. Bağımsızlığımızı kazandığımız Milli Mücadelemize ilham kaynağı olan, vatan sevgisiyle gözlerini kırpmadan canlarını ve kanlarını feda eden Çanakkale kahramanlarımız, geleceğimize ışık tutmaya ilelebet devam edecektir."

Beşiktaş'tan yapılan açıklamada ''Çanakkale Savaşı’nın 105. yıl dönümünde Beşiktaş'ın şehitlerini minnet, saygı ve şükranla anıyoruz'' ifadelerine yer verildi.

Fenerbahçe'den 18 Mart mesajı

Fenerbahçe Kulübü, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Dünya tarihine geçen en önemli muharebelerden Çanakkale Zaferi'nin 105. yılında; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere aziz şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet, şükran ve saygıyla anıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Galatasaray'dan 18 Mart mesajı

Galatasaray Kulübü, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinde "Çanakkale Şehitlerimizi Saygı ve Minnetle Anıyoruz" başlığıyla paylaşılan anma mesajında, şu ifadelere yer verildi:

"Çanakkale Zaferimiz, ulusumuzun birliğinin ve şahlanışının simgesi ve dünya tarihinde bir kırılma noktasıdır. Çanakkale, milletimizin bölünmezliğini ve yenilmezliğini tüm dünyaya duyurduğu, Kurtuluş Mücadelemizin ilk kıvılcımıdır. Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan uğruna gövdesini siper eden, hayatını feda eden tüm Çanakkale kahramanlarımızı saygıyla ve şükranla yad ediyoruz. Çanakkale geçilmez!"

Trabzonspor'dan yapılan açıklamada ''Çanakkale Zaferi’nin 105. yılında tüm kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.'' denildi.

 

Kaynak: TRTSPOR