MKE Ankaragücü ile Trabzonspor, Süper Lig'in 12. haftasında karşı karşıya geldi.  Eryaman Stadyumu'nda oynanan ve Cüneyt Çakır'ın düdük çaldığı maçı Trabzonspor 3-0 kazandı. Bordo-mavili ekibe 3 puanı getiren golleri 6. dakikada Alexander Sörloth, 48. dakikada Yusuf Sarı ve 56. dakikada Anthony Nwakaeme attı.

 

 

 

Ankaragücü'nde Ricardo Faty 43 ve 45. dakikalarda sarı kart gördü ve kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

 

Bu sonucun ardından Trabzonspor puanını 22'ye çıkardı ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Art arda 4. mağlubiyetini alan Ankaragücü ise 9 puanda kaldı. Süper Lig'in 13. haftasında Trabzonspor Galatasaray'ı konuk edecek. Ankaragücü ise deplasmanda Alanyaspor ile karşılaşacak.

 

Stat: Eryaman

 

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

 

MKE Ankaragücü: Korcan Çelikay, Kitsiou, Yalçın Ayhan (Dk. 46 Alihan Kubalas), Pazdan, Pinto, Sedat Ağçay (Dk. 64 Moke), Faty, Canteros, Aydın Karabulut (Dk. 25 Cebrail Karayel), İlhan Parlak, Orgill

 

Trabzonspor: Erce Kardeşler, Pereira, Hüseyin Türkmen, Campi, Kamil Ahmet Çörekçi, Hosseini (Dk. 80 Cafer Tosun), Yusuf Sarı, Obi Mikel, Sosa (Dk. 64 Doğan Erdoğan), Nwakaeme (Dk. 73 Fıratcan Üzüm), Sörloth

Goller: Dk. 6 Sörloth, Dk. 49 Yusuf Sarı, Dk. 56 Nwakaeme (Trabzonspor)

Kırmızı kart: Dk. 45+1 Faty (MKE Ankaragücü)

Sarı kartlar: Dk. 9 İlhan Parlak, Dk. 36 Canteros, Dk. 89 Alihan Kubalas (MKE Ankaragücü), Dk. 40 Yusuf Sarı, Dk. 79 Campi (Trabzonspor)

Haber7