Şampiyon Trabzonspor için büyük gün geldi çattı. Spor Toto Süper Lig 2021-2022 sezonunda şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor, şampiyonluk kupasını düzenlenen törenle aldı. Öğleden sonra başlayan kutlamalar, stattaki görkemli törenle sürdü... İşte Fırtına'nın koptuğu anlardan öne çıkan notlar...

Fırtına, Karadeniz'den yükseldi...

Fırtına, kupasını kaldırmadan önce kutlamalara, denizden başladı.

Karadeniz suları adeta bordo maviye büründü. Bordo-mavililer, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nden otobüsle geldiği Yat Limanı'ndan tekneyle ayrıldı ve deniz yoluyla "şampiyonlar filosu" oluşturuldu.

Tekne girişinde kaptan tarafından karşılanan oyuncuların üzerlerinde şampiyonluk tişörtleri yer aldı. Oyuncular, müzik eşliğinde özellikle kolbastı ve horon oynayarak eğlendi.

Yunan oyuncular Bakasetas ve Siopis'in saçlarını bordo-maviye boyadı. Gervinho ve Edgar gibi sezonu kapayan oyuncular da kutlamada yer aldı.

 

Tesislerden ayrılan şampiyonların filosuna taraftarlar da kendilerine ait çok sayıda tekneyle bordo-mavi bayraklarıyla eşlik etti. Taraftarlar, meşalelerle ve tezahüratlarla takımlarının şampiyonluğunu kutladı. Deniz kenarında da taraftarlar, yol boyu takımlarına sevgi gösterilerinde bulundu.

 

Trabzonspor'u taşıyan tekne Faroz Limanı'nda taraftarları selamladıktan sonra Trabzon Limanı'na döndü.

Denizde başlayan coşku, statta noktalanan şehir turuyla sürdü

Limandan üstü açık otobüse geçen bordo-mavili ekibin kafilesi, kupa töreninin yapılacağı Medical Park Stadı'na doğru yola çıktı. 

 

Konvoy eşliğinde saat 19.00 sıralarında Medical Park Stadı'na ulaşan kafileye, yol boyunca ve stat çevresindeki taraftarlar sevgi gösterilerinde bulundu. Bordo-mavili kafileyi taşıyan otobüs, özellikle stat yakınında ilerlemekte büyük güçlük çekti.

Tamamen dolan Medical Park'ta sanatçılardan mini konser

41 bin 461 kişilik kapasitesi tamamen dolan Medical Park'ta gerçekleştirilen törende ilk olarak bazı sanatçılar mini konser verdi.

Sanatçılardan Kadr'a konserinde bordo-mavili futbolcular Uğurcan Çakır ve Dorukhan Toköz eşlik etti. Oyuncuların üzerinde yeni şampiyonluk forması yer aldı.

Kasketliler grubunun horon gösterisinin ardından saha içerisinde Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için en uzun horon halkası denemesi yapıldı. Ardından kolbastı gösterisi sunuldu. Karadeniz ekibinin oyuncuları Abdülkadir Ömür ile Manolis Siopis, karşılıklı platform üzerinde kolbastı oynadıktan sonra taraftarı selamladı.

Seremoni öncesi lazer gösterileriyle bordo-mavili futbolcular, tek tek isimleri anons edilerek sahneye davet edildi. Futbolcular, belirledikleri şarkılar eşliğinde sahneye çıktı.

Dorukhan, Ahmet Çalık'ın formasını giydi

Trabzonspor'un orta alan oyuncusu Dorukhan Toköz, hayatını kaybeden İttifak Holding Konyasporlu oyuncu Ahmet Çalık'ın formasıyla kupa seremonisine çıktı.

Bordo-mavili taraftarlar da sunucunun Ahmet Çalık'ın ismini anons etmesinin ardından hayatını kaybeden oyuncuyu hep birlikte andı.

Yabancı oyuncular ülkelerinin bayrakları ile seremoniye çıktı. Yunanistan bayrağını sırtına alan Anastasios Bakasetas ve Manolis Siopis, sirtaki oynayarak platforma çıktı.

Trabzonspor'un "Yarınlara güleceğiz" adlı yeni marşıyla çıkan kaptan Uğurcan Çakır, taraftarlardan büyük alkış aldı.

Trabzonspor taraftarları, en büyük desteği takımı şampiyonluğa taşıyan teknik direktör Abdullah Avcı'ya verdi. Avcı'nın isminin anons edilmesi sırasında taraftarlar, büyük bir coşku yaşadı. Sahneye çıktığı "Teşekkür ederim" şarkısına eşlik de eden Avcı'nın duygulandığı gözlendi.

Avcı'nın ardından Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Ertuğrul Doğan ve Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu, seremoniye davet edildi.

Ağaoğlu: "Küllerimizden doğmuş halimiz buysa kor ateş gibi yanan halimizi düşünün"

Törende taraftarların "şampiyon" ve "büyük başkan" tezahüratlarının ardından bir konuşma yapan Ağaoğlu, "Küllerimizden doğmuş halimiz buysa kor ateş gibi yanan halimizi düşünün" dedi

 

Kupayı Servet Yardımcı verdi

Stattaki kutlamaların ardından sıra kupa törenine geldi.

Şampiyonluk kupası özel organizasyonla stada ulaştırıldı. Keyifli anların yaşandığı törende Trabzonspor'un şampiyonluk kupasının sponsoru Yemeksepeti oldu. Kupa "Banabi" kuryesi tarafından stada ulaştırıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Servet Yardımcı ve yönetim kurulu üyesi Mustafa Hacıkerimoğlu şampiyonluk kupasını Trabzonspor'un kaptanı Uğurcan Çakır'a verdi.

Ve heyecanın doruğa çıktığı o an...Kupa Kaptan Uğurcan'ın ellerinde...

Uğucan'ın kupayı kaldırmasıyla birlikte töneticiler, teknik heyet, oyuncular ve aileleri, sahnede havai fişek gösterileriyle de büyük coşku yaşadı.

 

Kupa pozu

Tören, toplu fotoğraf çekimi ve saha içi turuyla tamamlandı. Teknik direktör Abdullah Avcı ve futbolcular, kupayla bu poz verdi.

 

Tribünlerin tamamı doldu

Trabzonspor taraftarları, takımlarının şampiyonluk kupası kutlamasına büyük ilgi gösterdi.

41 bin 461 kapasitesi bulunan tribünlerin tamamını dolduran taraftarlar, takımlarının kupa töreninde keyifli dakikalar geçirdi.

 

Kupa törenini Hollanda, Yunanistan, İspanya, Macaristan, Portekiz, İtalya'dan da olmak üzere 200 dolayında basın mensubu takip etti.

Bordo-mavili taraftarlar meydanları doldurdu

Öte yandan Trabzonspor'un kupa kutlamaları için çok sayıda bordo-mavili taraftar da Trabzon'un merkezindeki cadde ve meydanları doldurdu.  

Bordo-mavili taraftarlar, Uzun Sokak ile 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı'na geldi. Formalarını giyen binlerce taraftar, takımları lehine tezahürat yaptı.

 

Taraftarlar, ellerindeki Trabzonspor bayrakları ve atkılarını sallayarak şampiyonluk sloganları attı.

Şampiyonluğu zaman zaman horon ve kolbastı oynayarak kutlayan taraftarlardan bazılarının yüzlerini takımlarının renklerine boyattığı gözlendi.

Stada gidemeyenler için dev ekranlar...

Medical Park Stadı'nda düzenlenecek kupa törenine gidemeyen taraftarlar için alana dev ekran da kuruldu.

 

Törene gidemeyen binlerce taraftarlar, Trabzon Kent Meydanı’nda takımlarının şampiyonluğunu kutladı. Bazı vatandaşlar ağaçlara ve sokak lambalarına çıkarak burada kurulan dev ekranlardan programı takip etti.