Pavelko, bölünmez vatanın simgesi olarak tüm şehirlerin yer aldığı formanın üzerinde ayrıca "Zafer Ukrayna'nındır" ve "Zafer kahramanlarındır" yazacağını dile getirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, üzerinde Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'ın dahil olduğu ülke haritası bulunan 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) formasının, ülkeyi birleştiren özellikleri barındırdığını belirtti.

Instagram hesabından milli takım formasını elinde tuttuğu bir fotoğraf paylaşan Zelenskiy, yeni tasarımın kendisini memnun ettiğini aktardı. Formanın Ukraynalıları birleştiren özelliklere sahip olduğunu vurgulayan Zelenskiy, "Ülkemiz bir ve bölünmezdir. Kırım Ukrayna'dır." ifadelerini kullandı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba da yeni dizaynı çok beğendiğini, formayı protesto edenlere cevap olarak, ulusal sembollerine hakarete müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Ukraynalı taraftarlar ise bir provokasyonun söz konusu olmadığını, formada yer alan haritanın kendi ülkelerine ait olduğunu savundu. Bu formaya Rusya'dan tepki ise gecikmedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, hazırlanan formanın, Rusya'ya ait Kırım'ı Ukrayna toprağıymış gibi göstererek imkansız bir illüzyon yaratma çabası olduğunu kaydetti. Zaharova ayrıca formadaki sloganların da Nazilerin savaş naralarını andırdığını savundu.

2014'ten beri yürürlükte olan bir UEFA kuralı, Ukrayna ile Rusya'nın milli takımlar ve kulüp bazında grup aşamalarında karşılaşmalarını engelliyor.

İki ülke aynı zamanda Avrupa Şampiyonası'nda son 16 turuna kadar karşı karşıya gelemeyecek.